Niğde’de semt pazarlarında tezgahlardaki yerine alan karpuzların fiyatlarını gören vatandaşlar, yarım karpuz olarak ilk karpuzlarını evlerine ve sofralarına götürmeye çalışıyorlar. Yaz aylarında sofraların baş tacı karpuz, semt pazarlarında kilosu 45 ile 50 liradan tezgâhlara çıktı.
Pazar esnafları karpuzun yeni çıktığını bu nedenle fiyatının yüksek olduğunu belirterek, “Evet belki vatandaşlarımız tam bir karpuz alamıyor. Kilosu 45-50 liradan ama yarım ya da çeyrek alabiliyorlar. Önümüzdeki haftalarda Adana’nın yerli karpuzunun da çıkmasıyla birlikte fiyatlar düşecektir” dediler.
Pazarda alışveriş yapan vatandaş ise, yarım karpuza 250 TL ödediğini belirterek, “Almasan olmuyor değil mi? Az önce bir karpuz aldım 250 TL ödedim. Çocuğun gönlü kalmasın diye bütçemi zorladım, almasam ağlayacaktı” dedi.
Karpuz tezgahlarında vatandaşların özellikle yarım ve çeyrek karpuz alması da dikkatlerden kaçmadı.