OTO GALERİCİLER ESKİ BAYRAMLARI ARIYOR
Yüksek faizler sebebiyle ikinci el otoda beklenen hareketlilik yaşanmıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ikinci el araç alım-satımında önceki senelere göre düşüş olduğu belirtildi. İş yoğunluğu azalan galericiler, yüksek faizler, bankaların araç kredisini 250 bin lira ile sınırlandırmasının araç satışına olumsuz etkilediğini söylerken, ekspertizler de eski bayramları arıyor.
Sıfır kilometre araçların fiyatlarının yüksek olması sebebiyle vatandaşlar ikinci el otomobile rağbet gösteriyor ancak yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi alım-satımlar önceki yılları aratıyor. İkinci eldeki fiyatları yüksek bulan vatandaşlar, bankaların 250 bin lirayla sınırladığı araç kredilerini de yetersiz gördükleri için araç almakta zorlanıyor. Galericiler ve ekspertizler eski bayramları ararken, yaz mevsimi öncesi araç fiyatlarının biraz daha artabileceği ön görülüyor.
"Şimdi eskisi gibi değil"
İkinci el araç alım-satımı yapan oto galerici Fahri Karlık, eski bayramları aradıklarını söyledi. Karlık, "Daha önceki bayram haftalarına girdiğinizde işlerimiz çok daha yoğun olurdu. Hatta bayrama girerken araç kalmazdı; hepsini satardık. Şimdi eskisi gibi değil. Biz yine de ümitliyiz; bu hafta ve önümüzdeki hafta güzel alışverişler yapacağız.
Piyasadaki olaylar, faiz durumları bizim işimizi engelledi. Şu an araç satışları dip yaptı diyebiliriz. Artık bankalar da 250 bin lirayla sınırlı araç kredileri veriyor. Vatandaşın istediği kadar kredi olmuyor. Piyasadaki araç fiyatları şu an stabil aslında. Araç almak isteyen vatandaşlarımız bu durumu değerlendirebilir. Araç almak isteyenler bence ellerini çabuk tutmalı. Şu an tam araç alma zamanı. Bayram sonrası önümüz yaz ve fiyatlar daha da artabilir" dedi.
"Fiyatlar yüksek "
Oto galeriye araç bakmaya gelen vatandaşlardan Hakan Işık, fiyatları çok yüksek bulduğu için araç almaktan vazgeçtiğini söyledi. Işık, "Piyasa çok karışık, şu anda fiyatlar ortalama üzerinde. Biz de fiyat araştırması yapıyoruz. Uygun bütçeli araçlardan ziyade daha çok dayanıklı ve ağır kazalı olmamasına dikkat ediyoruz. Güvenilir adreslere geliyorum. Fiyatlar yüksek olduğu için alım satımı durgun gördük" dedi.
"Galericilerin yoğunluğu düşünce bizim de düşüyor"
Oto galericilerin işlerindeki durgunluğun otomatik olarak kendilerine de yansıdığını belirten ekspertiz firması çalışanı Ömer Gökmen, geçtiğimiz bayramlara göre işlerde daha çok durulma olduğunu belirtti. Gökmen, "Her sene olduğu gibi bu sene de bayram haftası yoğunluğu başladı. Ancak geçen seneye nazaran bu sene biraz daha düşüş var araç sayılarında. Ama yine de bayram haftası olduğu için diğer günlere göre yoğunluk yaşıyoruz. Önceki bayramlarda daha da yoğunluk vardı ama alım satım düştüğü için hem galericilerin hem de bizim işlerimizde düşüş yaşanıyor" sözlerine yer verdi.

Niğde’de Bayramda Binlerce Personel Görevde
Vali Akmeşe Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu
Niğde’de İlahi Konseriyle Manevi Yolculuk
Memurlara Bayram İkramiyesi Çağrısı
Niğde’de Gıda Denetimleri Ramazan Öncesi Yoğunlaştırıldı
Niğde’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yılı Anıldı
Çanakkale Ruhu Altunhisar’da Yaşatıldı
Narkotik Ekiplerinden Zehir Operasyonu
Niğde’de 18 Mart Törenlerle Anılacak
Murtaza Köyü’nde Öğrencilerle İftar Buluşması
Vali Akmeşe’den 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Geçilmez”
Niğde’de Ceza Yağdı: 2 Bin 364 Sürücüye İşlem
Altunhisar’da Özel Bireylerle Ramazan Sofrası Kuruldu
Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Yükleniyor
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 8.6 ° / 1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.3 ° / 1.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

