Türbeyi de kapsayan park alanı, etrafa atılan alkol şişeleri ve çöplerle adeta mezbelelik görüntüsüne büründü. Tarihi yapıya ve çevresine sahip çıkılmaması vatandaşların tepkisini çekiyor.
VİCDANLARI SIZLATAN GÖRÜNTÜLER
Geceleri özellikle alkol ve madde bağımlılarının uğrak noktası olan parkta, çevre kirliliği ve tahribat her geçen gün artıyor. Vatandaşlar, türbenin manevi ve kültürel değerine rağmen alkol şişelerinin etrafa gelişi güzel atılması, çöplerin birikmesi ve duvarların yazılarla kirletilmesi nedeniyle büyük rahatsızlık duyuyor. “Buraya gelen kişiler alkol tüketiyor, çöplerini yerlere atıyor. Tarihi ve manevi değere sahip bu alan adeta yok sayılıyor” diyerek yetkililere çağrıda bulunuyorlar.
Şerif Ali Türbesi’nin bulunduğu alanın inanç turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu hatırlatılırken, çevrenin ihmali ve gerekli önlemlerin alınmaması, kültürel mirasın yok olmasına zemin hazırlıyor. Vatandaşların şikâyetlerine rağmen bölgede ciddi bir denetim veya düzenleme yapılmaması büyük tepki topluyor. Yetkililerin bu soruna acil çözüm bulması gerektiği vurgulanıyor.