Edinilen bilgiye göre Ali D. İsimli bir vatandaş, rahatsızlanan 7 yaşındaki çocuğunu, Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisine getirdi. 7 yaşındaki çocuğunun acıktığını söylemesi üzerine baba Ali D. Hastane kantininden dün gece saat 23.00 sıralarında çocuğu için hazır sandviç aldı.
Baba Ali D. Çocuğunun sandviçin yarısını yedikten sonra bulantı ve kusma olduğunu belirterek, sandviçi kontrol ettiğimde, ekmeğin ve içindeki peynirin küflendiğini, içindeki marulların ise çürüdüğünü gördüğünü söyledi. Bunun üzerine kantincinin yanına gittiğini durumu söylediğini belirten baba Ali D, kantincinin getir değiştirelim, paranı iade edelim dediğini kendisinin bunu kabul etmediğini belirtti.
Olayla ilgili aynı gün gece Niğde Sungurbey Karakolu’na şikâyette bulunduğunu, bozuk olan sandviçin kalan kısmını (numuneyi) karakola teslim ettiğini söyledi.
Polis merkezinin konuyla ilgili inceleme başlattığını kendisinin ve kantincinin ifadelerinin alındığını belirten baba Ali D, “Allah göstermesin bu gıda yüzenden çocuğum zehirlenebilirdi, bugün benim başıma gelen yarın başkasının da başına gelebilir, bu tür işletmelerin rutin olarak denetlenmesini istiyoruz, insan sağlığı bu kadar ucuz mu” diye konuştu.