Yüksek enflasyonla birlikte hayat pahalılığı artarken, aynı oranda maaş zammı alamayan vatandaşın alım gücü ise zayıflıyor. Niğde’de kelle paça ve diğer çorba çeşitlerin satışını yapan esnaf, vatandaşın alım gücünün nasıl eridiğini örneklerle anlattı.
YARIM ÇORBA İSTEYENLERİN SAYISI ARTTI
Esnaf, son dönemde yarım çorba isteyen müşterilerin sayısının arttığını belirterek, “Burada çorba çeşitleri ile hizmet veriyoruz. Enflasyonla mücadele etmeye çalışıyoruz. Geçen sene kellenin tanesini 100-120 lira bandında almış olduğumuz ürün bugün 300 lira oldu. Biz esnaf olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kelle paçayı şu anda biz 130 liradan veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde her zamanki gelen müşterilerimizden bir tanesi geldi, önce fiyatını sordu ben de kendisine 130 lira dediğimde düşündü, sonra yarım alabilir miyim dedi. Yarım çorba isteyen müşterilerle bu dönemde çok fazla karşılaşıyoruz” dedi.
ESNAF OLARAK ZORLANIYORUZ
Çorbacı esnafı, “Esnaf olduğumuzdan dolayı da gelen müşterilerin cebinde olmadığını anlıyoruz... Öğrenci çocukları geliyor, nefsi çekiyor ister istemez. Bu konu ile ilgilide kendilerine bakıyoruz ceplerinde yoksa, kendimizce kırmadan, incitmeden insanlara ikram etmeye çalışıyoruz. Bu mücadeleyi vermeyi elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz ama bizler esnaf olarak çok zorlanıyoruz. Biz ne gerekiyorsa birilerinin artık müdahale etmesini istiyoruz. Çünkü alım gücü tamamıyla düştü. Çorba çok basit olan bir ürün olmasına rağmen çorba içme noktasında bile insanlar fiyatına bakıp ‘yarım alabilir miyim, bol ekmek alabilir miyim’ gibi birçok şeyle karşılaşıyoruz. Bu sebepten dolayı da bizler bu konuda yetkili birimlerden destek bekliyoruz. Vatandaşın bu sorunlarının giderilmesini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.