NİĞDE’DE BAYRAM COŞKUSU VE EKONOMİK ZORLUKLAR BİR ARADA, ÇOCUKLAR NEŞELİ, AİLELER KAYGILI
Niğde’de Ramazan Bayramı’na kısa süre kala çarşılar ve pazarlarda hareketlilik devam ediyor.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Rengarenk şekerler tezgahları süslerken, çocuklar bayramlık kıyafetler almanın heyecanının yaşıyor. Ancak bayramın yaşlaşması vatandaşların hem yüzünü güldürüyor hem de ekonomik zorluklar nedeniyle düşündürüyor. Esnaf ve vatandaşlar, artan fiyatlardan ve alım gücünün düşmesinden dert yanıyor.
ÇARŞILAR RENKLENDİ, ÇOCUKLAR HEYECANLI
Bayramın simgesi olan şekerler, çikolatalar ve tatlılar tezgâhlardaki yerini aldı. Özellikle çocuk giyim mağazalarında yoğunluk yaşanıyor. Aileler, çocuklarına bayramlık kıyafetler almak için mağazaları dolduruyor. Ancak yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar, istedikleri gibi alışveriş yapamıyor.
Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, ekonomik zorluklarla da karşı karşıya kalıyor. Hayat pahalılığı, alışveriş gücünü düşürüyor. Birçok aile, bütçesine uygun alışveriş yapmaya çalışıyor. Özellikle çocuklarına istedikleri kıyafetleri almakta zorlanıyorlar. Vatandaşlar, ekonomik zorlukların çözümü için yetkililerden destek bekliyor. Özellikle dar gelirli aileler, bayramı buruk geçirmek istemiyor. Vatandaşlar, temel gıda ve giyim ürünlerinde indirim yapılmasını talep ediyor.
‘HER ŞEY ATEŞ PAHASI OLMUŞ’
Niğde Yeni Çarşı’da alışveriş yapan bir vatandaş “Bayram yaklaşıyor diye çocuklar sevinçten havalara uçuyor. Onların bu heyecanını görünce benim de içim kıpır kıpır oluyor. Ama bir yandan da kara kara düşünüyorum. Nasıl yetiştireceğim bu bayram alışverişini? Her şey ateş pahası olmuş. Çocuklarıma şöyle gönlümce bir bayramlık almak istiyorum ama imkanlar el vermiyor. Dükkanları gezerken içim acıyor. Çocukların gözlerindeki o ışıltıyı görüyorum, istedikleri kıyafetlere bakıyorlar. Ama fiyatları görünce susmak zorunda kalıyorum. Onların o mahzun bakışları, benim yüreğimi dağlıyor” dedi.
‘ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İSTİYORUZ’
Eski bayramlara olan özlemini anlatan bir başka vatandaş ise, “Eskiden bayramlar ne güzeldi. Herkes sevinç içinde alışveriş yapardı. Şimdi ise her şey hesap kitap işi oldu. Çocuklarımın bayram sevincini kursaklarında bırakmak istemiyorum ama ne yapacağımı da bilemiyorum. Yetkililerden tek isteğim, bu duruma bir çözüm bulmaları. Biz anneler, çocuklarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz. Onların mutlu bir bayram geçirmesini istiyoruz. Ama bu şartlarda bunu yapmak çok zor” diye konuştu.
‘BAYRAM GELİYOR DİYE SEVİNEMİYORUZ ARTIK’
Bayram alışverişine çıkan bir başka vatandaş ise; “Bayram geliyor diye sevinemiyoruz artık. Her şey o kadar pahalı ki, bayramlık almaktan bile korkar olduk. Çocuklarımızın yüzü gülsün diye bir şeyler almaya çalışıyoruz ama bütçemiz yetmiyor. Eskiden bayramlar ne güzeldi, herkes mutlu mesut alışveriş yapardı. Şimdi ise kimse korkudan bir şey alamıyor. Pazara gidiyoruz, meyve sebze desen ateş pahası. Markete giriyoruz, temel gıda ürünlerinin fiyatları uçmuş. Bayramlık kıyafetlere bakıyoruz, onlar da el yakıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu ekonomik zorluklar bizi çok yoruyor. Bayramın tadı tuzu kalmadı” ifadelerini kullandı.
ESNAF DA ZOR DURUMDA
Esnaf da ekonomik zorluklardan etkileniyor. Yüksek maliyetler nedeniyle fiyatları artırmak zorunda kalan esnaf, satışların düşmesinden endişe ediyor. Bazı esnaflar, geçen yıllara göre satışların azaldığını belirtiyor.
Niğdeli esnaf “Bayram geliyor, evet, ama eskisi gibi değil. Biz esnaf olarak biz de zor durumdayız. Maliyetler o kadar arttı ki, fiyatları yükseltmek zorunda kaldık. Ama vatandaşın da alım gücü düştü. İnsanlar eskisi gibi rahat rahat alışveriş yapamıyor. Dükkana geliyorlar, ürünlere bakıyorlar, fiyatları görünce yüzleri düşüyor. ‘Çok pahalı’ diyorlar, haklılar da. Biz de isteriz ki herkes gönlünce alışveriş yapsın, bayramı mutlu geçirsin. Ama elimizden bir şey gelmiyor” şeklinde konuştu.
BAYRAM COŞKUSU VE UMUT BİR ARADA
Tüm zorluklara rağmen Niğde’de bayram coşkusu yaşanıyor. Vatandaşlar, bayramın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesini umut ediyor.
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği
Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”
Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı
İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor
Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti
Milli Kayakçı Ebru Tuncer’den Niğde’ye Çifte Gurur
Aladağlar’da Kaçak Avcılığa Ağır Ceza
Niğde Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Arenada
Niğde’de Kadınlara Ücretsiz Hukuki Destek Dönemi Başladı
Altunhisar’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
Yükleniyor
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu

