Müdür Özbek mesajında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada eşi ve benzeri olmayan bir biçimde çocuklara armağan edilmesi sadece bir bayram değil bir vizyonun, bir inancın göstergesidir.
Dünyada çocuklarına bayram hediye edilen ve bu bayramı tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlayan ilk ve tek ülke olmanın gururunu yaşıyoruz.
Bu büyük bayramın coşkusunu gurur ve heyecanla yaşayan millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.
Sevgili çocuklar,
Bu cennet vatanın geleceği sizlersiniz. Sizin mutluluğunuz, huzurunuz ve sağlıklı gelişiminiz bizim en önemli görevimizdir. Her birinizin kocaman hayalleri, rengârenk umutları olduğunu biliyoruz. Bugün burada sadece bir bayram kutlamıyoruz. Aynı zamanda sizlerin aklına, vicdanına, hayallerine ve yeteneklerine olan inancımızı da dile getiriyoruz.
Unutmayın ki sizler kendinize inandıkça bu topraklar yeşerecek, bu millet daha da yükselecektir. Sizler okudukça, sorguladıkça ve düşündükçe ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Sizlere düşen görev medeniyetimizin binlerce yıllık mirasından alacağınız ilhamla çalışmak, üretmek ve sorumluluk bilinciyle geleceğe yürümektir.
Türkiye Yüzyılı’nın gerçek mimarları göz aydınlığı yavrularımızın bugün bayram coşkusuyla attığı kahkahalar yarın bu ülkenin biliminde, sanatında ve teknolojisinde yankı bulacaktır. Bizlere düşen en önemli görev yavrularımızın önündeki engelleri kaldırmak ve hep birlikte el ele vererek onları bu güzel vatan için çalışmaya teşvik etmektir.
Bizlere bu mutlu günü hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi saygıyla yâd ediyor, küçük hanım ve küçük beylerin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.