MOBİL KANSER TARAMA ARACI KÖYLERE KADAR ULAŞTI: TARAMA SAYISINDA YÜZDE 148'LİK ARTIŞ YAŞANDI

Sivas Valiliği himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermeye başlayan mobil mamografi aracıyla birlikte kadınlarda sıklıkla görülen meme kanseri taramalarında rekor artış yaşandı.

Tarih: 31.10.2025 17:27 Güncelleme: 31.10.2025 17:27
MOBİL KANSER TARAMA ARACI KÖYLERE KADAR ULAŞTI: TARAMA SAYISINDA YÜZDE 148
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarama sayısında yüzde 148'lik bir artışın yaşandığı kentte 9 bin 450 kişiye kanser taraması yapıldı.
Sivas Valiliği, kadınlarda sıklıkla görülen meme kanserinde erken teşhis amacıyla kente mobil mamografi cihazı kazandırdı. Şifa Projesi çerçevesinde kazandırılan araç ile kent merkezinin yanı sıra ilçeler ve köylerde yaşayan kadınlara meme kanseri taraması yapıldı. 2023 yılında 3 bin 280 olan tarama sayısı, 2024 Kasım ayında hizmet vermeye başlayan Mobil Kanser Tarama Aracı ile birlikte 7 bin 404'e ulaştı. 2025 yılında 9 bin 450 tarama sayısına ulaşılan kentte, 384 kişinin meme kanseri taraması pozitif sonuçlandı. Tarama sonucu pozitif çıkan kadınlar, Numune Hastanesi Tarama Sonrası Teşhis Merkezi'ne yönlendirmeleri yapıldı. Kanser teşhisi konulan 28 hasta, mobil tarama aracı sayesinde erken tedaviye başladı.
Mobil tarama aracı, Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde Sivas Devlet Hastanesi önüne konuşlanarak tarama yapmaya başladı. Aracı ziyaret eden Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, görevli sağlık personeli ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

"Amacımız, meme kanseri konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak"
Mobil tarama aracıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yılmaz Şimşek, "Bildiğiniz üzere ekim ayı, Meme Farkındalık Ayı. Bu amaç doğrultusunda ilimizde birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Amacımız, meme kanseri konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak. Kadınlarımızı bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve özellikle de erken tanı konusunda onları uyarmak. Dünya Sağlık Örgütü verilerinde her yıl yaklaşık 20 milyon kişinin kansere yakalandığını görüyoruz. İlk sırada akciğer kanseri yer alıyor, ikinci sırada ise meme kanseri yer alıyor. Biz de bu gerçek ışığında ilimizde Şifa Projesi'ni başlattık. Öncelikle hayırseverimizin desteğiyle aracı temin ettik. İçine son teknoloji ile donatılmış mamografi cihazını yerleştirdik. Bunun akabinde taramalara başladık" dedi.

"Tarama sayısında yüzde 148'lik bir artış söz konusu"
Sivas'ın coğrafyasının oldukça geniş olduğuna dikkat çeken Vali Şimşek, "Bin 234 köyümüz var. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız, merkezde yaşayan vatandaşlarımız kadar şanslı değil. Bizim amacımız, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın ayağına bu tarama hizmetini götürmekti, onları da bu koruyucu sağlık hizmetine kavuşturmaktı. Çok şükür ki çok olumlu sonuçlar aldık. Bu projeye bir yıl önce başlamıştık. Geldiğimiz noktada tarama sayılarımızda ciddi bir artış görüyoruz. Tarama sayısında yüzde 148'lik bir artış söz konusu. Kadınlarımız erken teşhis sayesinde kanser hastalığı ilerlemeden tedavisine başlamış oluyor. Bu projeye destek veren sağlık yöneticilerimize, milletvekillerimize, fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Aracın içerisinde incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Şimşek, sağlık çalışanları ve vatandaşlarla birlikte havaya 58 pembe balon bıraktı.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

BOR ŞEKER FABRİKASI İŞÇİ ALIMI YAPACAK

VALİ ÇELİK’TEN İKİ KURUMA İADE-İ ZİYARET

TÜİK AÇIKLADI: EYLÜLDE TOPLANAN İNEK SÜTÜ AZALDI

POLİS MEMURU DEHŞET SAÇTI! EVDEN ANNE VE KIZLARININ CANSIZ BEDENİ ÇIKTI

VERGİ BORCUNDA FAİZ İNDİRİMİ SÜRPRİZİ: TAKSİTLENDİRMEDE KOLAYLIK SAĞLANACAK

TELEFONDA BAŞLAYAN KÜFÜRLEŞME CİNAYETLE BİTTİ

HALIDAN SERVET ÇIKTI: DÜRÜST ÇALIŞANDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN EMLAK VERGİSİ UYARISI: SON GÜN 30 KASIM

ÇAMARDI'DA 'DAMAT SERİNLETME' GELENEĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE “YENİ MEDYA VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARI MERKEZİ” KURULDU

ASGARİ ÜCRET ZAMMINI EN ÇOK ONLAR BEKLİYOR

NİĞDE KONUT SATIŞINDA BÖLGE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

NİĞDELİLER O GECEYE HAZIR OLUN!

NİĞDE’YE KAR GÖRÜNDÜ

O TARİHE DİKKAT! YİNE ZAM GELİYOR...

NİĞDE’DE YENİ DOLANDIRICILIK TUZAĞI

NİĞDE’DE ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ: 41 ÖĞRENCİYE UYGULAMALI BİLGİLENDİRME

NİĞDE'DE APARTMAN DAİRESİNDE YANGIN PANİĞİ

İL MÜDÜRÜ ELİF ÖZBEK’TEN EĞİTİM KURUMLARINA ZİYARET: “ÖNCELİĞİMİZ NİTELİKLİ EĞİTİM”

MÜDÜR ÖZBEK’TEN GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NDE ÖĞRETMEN SEÇİM SINAVI ZİYARETİ

VALİ ÇELİK’TEN KURUMLARA “ETKİN HİZMET” MESAJI

NİĞDE’DE TEZHİP SANATI YENİDEN HAYAT BULUYOR

ULUKIŞLA KAYMAKAMI GÖKÇE’DEN EMİNLİK’TE YOL GÜVENLİĞİ DENETİMİ

KALP KRİZİ BİR CAN DAHA ALDI !

BAKAN KURUM: "500 BİN SOSYAL KONUT İÇİN İLK GÜN 936 BİN 159 BAŞVURU YAPILDI"

KAFAYAT ATOKE BAŞHIRU, 3 MAÇTA 9 GOL ATTI

GÖZTEPE, KALESİNİ EN FAZLA MAÇTA GOLE KAPATAN TAKIM

FENERBAHÇE, 1 GÜNLÜK İZNİN ARDINDAN ÇALIŞMALARINA DEVAM ETTİ

MİLLİ BOKSÖR AYŞEN TAŞKIN, RİYAD'DA ALTIN MADALYAYA ULAŞTI

TÜRKİYE, TOKYO 2025 DEAFLYMPİCS'E TARİHİN EN GENİŞ KAFİLESİYLE GİDİYOR

Yükleniyor

  • Perşembe 12.7 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.5 ° / 1.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 9.3 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7