KEMERHİSAR, SANATIN KALBİ OLDU
5. Uluslararası Halibas Art Kültür ve Sanat Etkinlikleri Niğde’de gerçekleşti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gelenekselleşen Halibas Art Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinlikleri, bu yıl beşinci kez Kemerhisar Merkez Parkı’nda sanatseverlerle buluştu. Resimden heykele, ahşap oymadan filografiye kadar birçok sanat dalına ev sahipliği yapan organizasyona, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 70 sanatçı katıldı. Bir hafta süren atölye çalışmalarının ardından ortaya çıkan eserler, final sergisinde izleyicilerin beğenisine sunuldu.
KEMERHİSAR AÇIK HAVA GALERİSİNE DÖNÜŞTÜ
Etkinlik boyunca farklı coğrafyalardan gelen sanatçılar, hem eserlerini üretti hem de sanatseverlerle buluştu. Sergi, Niğde halkının yanı sıra çevre illerden gelen ziyaretçilerden de yoğun ilgi gördü.

HALİBAS ART: SANATI TOPLUMLA BULUŞTURUYOR
Kuruculuğunu Serkan Haliloğulları’nın üstlendiği Halibas Art, sadece bir sanat galerisi değil; aynı zamanda kültürel etkileşimi güçlendiren bir platform. Uluslararası çalıştaylar, sergiler ve etkinliklerle sanatçılara alan açan oluşum, sanatın dönüştürücü gücünü toplumla buluşturmayı amaçlıyor.
TEŞEKKÜR VE ONURLANDIRMA TÖRENİ
Açılış töreninde konuşan yürütme kurulu üyesi Necmi Pişkin, organizasyona destek veren kurum, kuruluş ve sponsorlara teşekkür etti. Ardından, çalıştaya katılan sanatçılara katkılarından ötürü katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

BAŞKAN RAMAZAN OYA: “SANAT TOPLUMLARI BİRLEŞTİRİR”
Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya, etkinliğin ilçenin kültürel kimliğine önemli katkı sunduğunu belirterek, “Sanatın birleştirici ve dönüştürücü gücünü bir kez daha gördük” dedi.
SERKAN HALİLOĞULLARI: “DAHA BÜYÜK FESTİVALLERİN SÖZÜNÜ VERİYORUM”
Festivalin mimarı Halibas Art Kurucusu Serkan Haliloğulları, duygu dolu anlar yaşadığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu topraklara yakışan daha büyük festivaller düzenleme sözü veriyorum. Amacımız sadece sanat eserlerini sergilemek değil; aynı zamanda bölgenin kültürel mirasını tanıtmak ve ulusal çapta bir marka haline getirmek.”
Haliloğulları, etkinliğin ilerleyen yıllarda çok daha geniş katılımlarla ve zengin içeriklerle devam edeceğini söyledi.
Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Yükleniyor
- Salı 11.6 ° / -0.1 ° Güneşli
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

