Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Bahar Toplantıları kapsamında Washington DC’de düzenlenecek olan Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Küresel Görünüm Forumu’nda konuşmacı olarak yer alacak.
23 Nisan’da gerçekleşecek forumun açılış konuşması, IIF Başkanı Tim Adams tarafından yapılacak. Karahan’ın katılacağı “Merkez Bankacılarının Değişen Küresel Likidite Koşulları Ortasındaki İkilemleri” başlıklı oturum ise Türkiye saati ile 22.15’te başlayacak.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Philip Lane ve Arjantin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vladimir Werning’in de yer alacağı oturumun moderatörlüğünü, IIF Genel Müdürü ve Başekonomisti Marcello Estevão üstlenecek.
Oturumda, merkez bankalarının değişen küresel finansal dinamikler karşısında fiyat istikrarı hedefleri doğrultusunda nasıl bir politika duruşu benimsediği ve enflasyonla mücadelede karşılaştıkları zorluklara ilişkin değerlendirmeler paylaşılacak.