GÜRER: “BU BÜTÇE HALKTAN YANA DEĞİL, YOKSULLUĞU DERİNLEŞTİRİYOR”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sert eleştirilerde bulundu.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gürer, 2026 yılı bütçesinin “emekliyi, işçiyi, esnafı ve çiftçiyi yok saydığını” belirterek, “Halk açlıkla, borçla, icrayla baş başa bırakıldı” dedi.
EMEKLİ MARKETE KORKARAK GİDİYOR
Gürer, vatandaşlardan gelen yardım mektuplarını örnek göstererek, emeklilerin ve dar gelirli vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıyı gözler önüne serdi.
“Emekli haftada bir korkarak markete gidiyor. Aldığı maaş kiraya ve faturalara yetmiyor. Halk artık nefes alamaz hale geldi.” ifadelerini kullandı.
BU BÜTÇEDE EMEKLİ, TAŞERON, STAJYER YOK
Bütçede birçok kesimin yok sayıldığını belirten Gürer, taşeron işçilerin, staj mağdurlarının ve emeklilikte kademeli geçiş bekleyenlerin taleplerinin karşılanmadığını söyledi.
“Bir günü eksik olan dahi 17 yıl kaybediyor. Bu insanlara nasıl bakıyorsunuz?” diye sordu.
ÇİFTÇİ TÜCCARIN ELİNDE, BORÇ BATAĞINDA
Çiftçilerin içinde bulunduğu zorluklara da değinen Gürer, tarımsal desteklerin yetersizliğini eleştirdi: “Çiftçi ÇKS’si yoksa destek alamıyor. Gübresini, ilacını karşılayamıyor. 10 binden fazla araziye icra gelmiş, bine yakın traktör el konulmuş. Üretim düşüyor, ithalat artıyor.” dedi.
CEPTE PARA YOKSA RAFTAKİ ÜRÜNÜN ANLAMI YOK
Bütçenin gelir adaletini bozduğunu savunan Gürer, “Yoksulluk artık çocuklara kadar ulaştı. Aile yapısı çöküyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmasını çarpıcı bir cümleyle tamamladı: “Bir ülkede cebinde para olmayan vatandaş için rafta ürünün bulunmasının bir anlamı yok. Bu bütçe halkın değil, sermayenin bütçesidir.”
Gürer, hükümeti halkın gerçek sorunlarına kulak vermeye çağırarak, “Bu ülkenin insanlarına neden bu kadar zulmediyorsunuz?” sorusuyla sözlerini noktaladı.
Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Yükleniyor
- Salı 11.6 ° / -0.1 ° Güneşli
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

