Gümüş: 2026 Bütçesi Ekonomik Sorunları Çözmüyor
Yeniden Refah Partisi Niğde İl Başkanı Taner Gümüş, 2026 yılı bütçesinin vatandaşın geçim sorunlarına çözüm sunmadığını belirterek, bütçenin üretimi desteklemek yerine borçlanma ve faiz ödemelerini öncelediğini söyledi.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yeniden Refah Partisi (YRP) Niğde İl Başkanı Taner Gümüş, 2026 yılı bütçesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, açıklanan rakamların toplumun geniş kesimlerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılara çare olmadığını ifade etti. Gümüş, mevcut bütçe anlayışının ekonomik sorunları hafifletmekten ziyade daha da derinleştirdiğini dile getirdi.
Bütçede üretim ve istihdamı artıracak kalemlerin yeterince yer bulmadığını savunan Gümüş, kamu kaynaklarının ağırlıklı olarak borçlanma ve faiz ödemelerine ayrılmasına tepki gösterdi. Faiz giderlerinin sosyal desteklerin önüne geçtiğini belirten Gümüş, bu durumun dar gelirli vatandaşların alım gücünü daha da zayıflattığını kaydetti.
Hayat pahalılığının kalıcı hâle geldiğine dikkat çeken Gümüş, gelir dağılımındaki adaletsizliğin bu bütçe yaklaşımıyla daha da belirginleştiğini söyledi. “Vatandaş temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, bütçenin önceliklerinin farklı alanlara kaydırılması toplumun yükünü artırıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Niğde özelinde de değerlendirmelerde bulunan Gümüş, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin artan girdi maliyetleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığını, küçük esnafın ise kira, enerji ve vergi giderleri karşısında ayakta kalmakta zorlandığını ifade etti. Asgari ücretliler ve emeklilerin geçim mücadelesinin her geçen gün ağırlaştığını vurgulayan Gümüş, 2026 bütçesinde yerel ekonomiyi canlandıracak somut adımların yer almadığını dile getirdi.
Açıklamasının sonunda Yeniden Refah Partisi’nin ekonomik yaklaşımına da değinen Gümüş, borç ve faiz odaklı politikalara karşı olduklarını belirterek, “Denk bütçe, israfın önlenmesi ve millî kaynakların milletin refahı için kullanıldığı adil bir ekonomik düzeni savunmayı sürdüreceğiz” dedi.
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği
Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”
Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı
İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor
Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti
Milli Kayakçı Ebru Tuncer’den Niğde’ye Çifte Gurur
Aladağlar’da Kaçak Avcılığa Ağır Ceza
Niğde Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Arenada
Niğde’de Kadınlara Ücretsiz Hukuki Destek Dönemi Başladı
Altunhisar’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği
Köksal Kılıç: NESOB Başkanlığı İçin Yola Çıktı
Başkan Özdemir’den Çat Kapı Ziyaret
Okul Sporları Güreş Heyecanı Sona Erdi
Deprem Haftası’nda AFAD Gönüllülük Eğitimi
Altunhisar’da Yeni Su Kuyusu Devrede
Niğde’de Acil Servis Kapasitesi Güçlendi
Bozköy İmam Hatip Ortaokulu’nda Kur’an-ı Kerim Sınıfı Açıldı
Yükleniyor
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

