Niğde'de binlerce 8. sınıf öğrencisi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için son hazırlıklarını sürdürüyor. 15 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınav, iki oturum halinde uygulanacak.
İLK OTURUM SAAT 09.30'DA BAŞLAYACAK
Niğde genelinde yüzlerce okulda yapılacak sınavın ilk oturumu olan sözel alan, saat 09.30’da başlayacak. Bu oturumda öğrencilere Türkçe, inkılap tarihi, din kültürü ve yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yöneltilecek. Adaylara 75 dakikalık süre tanınacak. İkinci oturum olan sayısal alan ise saat 11.30’da başlayacak. Matematik ve fen bilimleri derslerinden oluşan bu bölümde, öğrencilere 40 soruyu yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek.
Sınav, Niğde'deki tüm sınav merkezlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, güvenlik ve rehberlik önlemleriyle titizlikle yürütülecek.
SONUÇLAR 11 TEMMUZ’DA, TERCİHLER 14 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre LGS sonuçları, 11 Temmuz 2025 tarihinde bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Sonuçların ardından tercih süreci başlayacak.
Niğdeli öğrenciler, 14-24 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ise 4 Ağustos’ta duyurulacak. Bu süreçte öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunulması bekleniyor.
Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin sınav günü kimlik belgeleri ve sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları, sınav saatinden en az 30 dakika önce sınav merkezlerinde hazır bulunmaları gerektiğini hatırlattı.