ERDOĞAN VE AİLESİNE YÖNELİK HAKARETLERE SERT TEPKİ: ASLA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR

İstanbul Saraçhane’deki gösteri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, merhum annesi ve ailesine yönelik yapılan hakaretlere çeşitli kesimlerden sert tepkiler geldi. Tepkiler, sosyal medya ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

GÜNDEM 25.03.2025 08:52:00 0
ERDOĞAN VE AİLESİNE YÖNELİK HAKARETLERE SERT TEPKİ: ASLA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR

İstanbul, Saraçhane’de düzenlenen gösterinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ailesine yönelik yapılan hakaretler, Türkiye genelinde büyük tepkiye yol açtı. Gösteri sırasında Erdoğan’ın merhum annesi ve ailesine yönelik sözler, siyasi liderlerden ve vatandaşlardan sert eleştiriler aldı.

Erdoğan'a, merhum annesine ve ailesine yapılan hakaretlere siyasilerden peş peşe sert tepkiler geldi. Bakan Yerlikaya, hakaretlerle ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sokaklarda Sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yönelik zehirli dil kullananları lanetliyorum. Bu hadsiz ve edepsiz dil, milletimizin ortak değerlerine, demokrasiye ve hukuk devletine zerre kadar inanmayanlara yakışır." ifadelerini kullandı.
Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Saraçhane'deki gösteri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, merhum annesine ve ailesine yapılan hakaretlere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:
"Sokaklarda Sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yönelik zehirli dil kullananları lanetliyorum. Bu hadsiz ve edepsiz dil, milletimizin ortak değerlerine, demokrasiye ve hukuk devletine zerre kadar inanmayanlara yakışır. Bu aşağılık dile zemin hazırlayanlar, toplumsal gerilim oluşturmayı hedefleyenler, utanç verici suçlarını gizleme çabası içinde olanlardır."

 

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İstanbul'daki gösterilerde Sayın Cumhurbaşkanımıza, rahmetli annesine ve ailesine yönelik hakaret içeren sözler sarf edenleri lanetliyoruz. Bu haysiyet yoksunlarının davranışı karşılıksız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Saraçhane'deki gösteri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, merhum annesine ve ailesine yapılan hakaretlere tepki göstererek, şunları kaydetti:

"İstanbul'daki gösterilerde Sayın Cumhurbaşkanımıza, rahmetli annesine ve ailesine yönelik hakaret içeren sözler sarf edenleri lanetliyoruz. Bu haysiyet yoksunlarının davranışı karşılıksız kalmayacaktır. Bu ahlaksızları teşvik edenler de bu ahlaksız provokatörlüğün altında kalacaklardır. Günlerdir zehirli bir dil kullanarak saldırganlığa zemin hazırlayanlar alınlarına bu ahlaksız provokasyonun etiketini yapıştırmışlardır. Net şekilde ifade ediyoruz; bu saldırgan ahlaksızlığı yapanlar ve teşvik edenler karşılarında bizi ve millet iradesini en kararlı ve tavizsiz şekilde bulacaktır."

 

 

 

BAKAN YERLİKAYA: ASLA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Saraçhane'deki gösteri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, merhum annesine ve ailesine yapılan hakaretlerle ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Saraçhane'de bu akşam gerçekleşen gösteri sonrası Sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yapılan alçakça hakaretleri lanetliyorum. Bu yapılanlar milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen, aşağılık bir saldırıdır. Bu tür seviyesizliklere asla müsamaha gösterilmeyecektir. Güvenlik güçlerimiz gerekli işlemleri derhal başlatmıştır. Polislerimiz 43 provokatörü yakalayıp gözaltına almıştır. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

 

 

 

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ
Söz konusu hakaretleri şiddetle kınayan Bakan Tunç, şunları kaydetti: İstanbul Saraçhane’de Sayın Cumhurbaşkanımıza ve merhum annesine yönelik ağza alınmayacak hakaretlerde bulunulmasını, alçakça sözler sarf edilmesini lanetliyorum. Milletimizin tahammül sınırlarını aşan bu vandallık, asla kabul edilemez. Ortak değerlerimizi hedef alan çirkin saldırılar hukuk önünde karşılığını mutlaka bulacaktır. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı temel bir haktır. Ancak devam eden adli soruşturmaları hedef alarak sokakları terörize etmek, kamu düzenini bozmaya dönük şiddet eylemlerinde bulunmak suçtur. Ana muhalefet partisinin genel başkanı günlerdir yalan ve iftiralar üretmekte, devam eden soruşturmalar üzerinden bağımsız ve tarafsız Türk yargısına hayasızca saldırmakta, kamu düzenini bozma pahasına güvenlik güçlerimizi, polisimizi kalabalık gruplara hedef göstererek çok tehlikeli bir provokasyona girişmektedir. İbadet yerleri başta olmak üzere ortak milli ve manevi değerlerimize yönelik çirkin eylemlerin sorumlusu da bu saldırgan ve provokatif dildir. Ana muhalefet partisi genel başkanı, kullandığı bu zehirli dilden bir an önce vazgeçmelidir. Hukuk Devletinde, suç işlendiğine dair bir iddia varsa, savunmanın yapılacağı yer sokaklar değil yargı makamlarıdır. Suç işlendiğine dair bir delil varsa, bununla ilgili gerekli soruşturma yetkili yargı makamlarınca yapılır. Millet adına yargı görevini yapan hakimler ve savcıları hiç kimse baskı ve tehditle korkutamaz, sindiremez. Yargı mensuplarımız sokak çağrılarından, yalan ve çarpıtmalardan etkilenmez, kararını dosyaya bakarak verir. Devam eden soruşturmalar üzerinden dezenformasyon yapmaktan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik söylemlerde bulunmaktan herkes uzak durmalıdır. Suç teşkil eden eylemlerin hesabının millet adına karar veren tarafsız ve bağımsız yargı tarafından sorulacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

 

 

 

BAKAN IŞIKHAN: ŞİDDETLE KINIYORUM
BAKAN IŞIKHAN:Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapılan hakaretleri şiddetle kınadı. İstanbul’da yaşanan gösterilerde ahlak yoksunu provokatör bir grubun Sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yönelik hakaretlerini en şiddetli şekilde kınıyorum. Hakaret asla ama asla bir hak, özgürlük değildir. Sadece yakıp yıkmayı bilen marjinal grupların polisimize, kamu malına, milletimizin değerlerine sürdürdüğü saldırıları yok sayamayız. Kin ve düşmanlıktan beslenen, gençlerimizi kışkırtan, şiddeti öven ve destekleyen kesimlere sesleniyoruz; artık yeter! Sayın Cumhurbaşkanımıza, kıymetli ailesine, güvenlik güçlerimize, milletimize karşı yaptığınız bu seviyesizlikleri asla kabul etmiyoruz.

 

 

‘HESABI MUTLAKA SORULACAKTIR’
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Saraçhane'deki gösteri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, merhum annesine ve ailesine yapılan hakaretlere tepki gösterdi. Söz konusu hakaretleri şiddetle kınayan Altun, şunları kaydetti: "İstanbul'daki protesto gösterilerinde bir kısım kendini bilmez ahlaksızın Sayın Cumhurbaşkanımıza, ahirete irtihal etmiş rahmetli annesine ve ailesine yönelik sarf ettiği hakaretleri şiddetle kınıyorum. Hiçbir izahatı olmayan bu aşağılık hakaretlerin hesabı mutlaka sorulacaktır.

Ağızlarından pislik saçan bu şeref yoksunlarını bu hakaretlere teşvik edenlerin de kimler olduğunu ve neye hizmet ettiklerini gayet iyi biliyoruz. Ahlaki sınır tanımayan bir grup densizin arkasına saklanıp Türk milletinin kutsallarına, Türk milletinin iradesiyle seçilmiş ve ülkemiz için gece gündüz çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu hakaretleri ettiren o korkak şahıs ve grupları uyarıyoruz: Milletin sabrıyla oynamayın! Gençleri kışkırtıp yarın utanacakları bu rezillikleri onlara yaşatmayın! Şiddeti, ahlaksızlığı, densizliği teşvik etmeyin. Bu kepazeliklere bir son verin!"

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ BAŞLADI

GALATASARAY, KUPADA FENERBAHÇE'YE KONUK OLACAK

FENERBAHÇE'DE HEDEF DERBİYİ KAZANIP YARI FİNALE YÜKSELMEK

FENERBAHÇE İLE GALATASARAY KUPADA 27. RANDEVUDA

BAYRAM TATİLİNİN İLK 3 GÜNÜNDE 27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

OTOMOBİL UÇURMA YUVARLANDI: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

ÇARPIŞAN FİAT OTOMOBİLLER HURDAYA DÖNDÜ: 1 ÖLÜ, 6 YARALI

O ANLAR KAMERADA: DUVAR DELİP İŞ YERİ SOYDU, YAKALANINCA İNKAR ETTİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER (01 Nisan 2025 Salı)

NİĞDE BELEDİYESİ SPOR VE POLATLI 1926 SPOR ERTELEME MAÇINDA KARŞI KARŞIYA GELİYOR

NİĞDE’DE KADINLAR ERKEKLERDEN 6 YIL DAHA FAZLA YAŞIYOR!

BAKAN DUYURDU: İKİ SAHADA ÜRETİM BAŞLADI, PETROL FIŞKIRIYOR

ÇOCUKLARIN KAVGASI KANLI BİTTİ: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK AĞABEYİNİ BIÇAKLADI

HASTANEDE ÖLEN HASTANIN CEBİNDEN ÇIKAN VASİYETİ HERKESİ AĞLATTI

NİĞDE’DE DAMLAMA SULAMA SİSTEMLERİNE TALEP ARTTI

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DEV ZAM! İŞTE YANSIYACAK ORAN

BAYRAMIN İLK GÜNÜNDE ACI BİLANÇO: TRAFİK KAZALARINDA 11 KİŞİ ÖLDÜ, 18 KİŞİ YARALANDI

NİĞDE’NİN O İLÇESİNDE İMAR YOLSUZLUĞU İDDASI!

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER (31 MART 2025 PAZARTESİ)

NİĞDE'DE TRAFİK DENETİMLERİ DRONLA YAPILIYOR

NİĞDE İÇİN İLGİNÇ SAĞLIK ARAŞTIRMASI

NİĞDE’DE ÖLÜMLERİN ANA SEBEBİ BELLİ OLDU

ŞEKER TOPLAMAYA ÇIKAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK SULAMA KANALINDA ÖLÜ BULUNDU

KORKUNÇ KAZA: 1 ÖLÜ 3 YARALI

VALİ ÇELİK, UYGULAMA NOKTASINI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN EMRAH ÖZDEMİR’DEN BAYRAM NAMAZINA GELEN ÇOCUKLARA ANLAMLI JEST

VALİ ÇELİK’TEN ÇOCUK EVLERİNE BAYRAM ZİYARETİ

NİĞDE’DE BAYRAM ZİYARETLERİ: VALİ ÇELİK VE PROTOKOL ÜYELERİ SAHADAYDI

NİĞDE’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

AKIN GÖNEN’DEN NİĞDE İÇİN NET MESAJ: “HAZIR PROJELER HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Yükleniyor

  • Salı 17 ° / 7.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14.2 ° / 6.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11.7 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39