ÇINAR: “EŞİTSİZLİK KADER DEĞİL, PLANLI YATIRIMLA DEĞİŞİR”
Anahtar Parti Niğde İl Başkanı Azim Çınar, SEGE 2025 verilerini değerlendirerek, bölgesel kalkınmadaki dengesizliklerin doğru yatırımlarla aşılabileceğini söyledi.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Anahtar Parti Niğde İl Başkanı Azim Çınar, SEGE 2025 (Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi) sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de bölgeler arası gelişmişlik farklarının sürdürülebilir kalkınmayı zorlaştırdığını belirtti.
Çınar, üretim, yatırım ve istihdamın belli bölgelerde yoğunlaştığını, diğer bölgelerde ise potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini ifade ederek, “Bu tablo gelir farkını artırıyor, sosyal adaleti zedeliyor. Bölgesel eşitsizlik kader değildir; doğru planlama ve kararlı yatırımlarla değiştirilebilir” dedi.
Niğde’nin TR71 bölgesi içinde yer aldığını hatırlatan Çınar, ilin –0,157 puanlık gelişmişlik düzeyiyle bu dengesizlikten en fazla etkilenen illerden biri olduğuna dikkat çekti. “Niğde’nin ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve madenciliğe dayanıyor. Bu alanlar istihdam yaratmakta sınırlı kalıyor. SEGE verileri, erişilebilirlik, mali kapasite ve yenilikçilik konularında daha fazla adım atılması gerektiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Çınar, çözüm için yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, organize sanayi bölgeleri, tarıma dayalı ihtisas bölgeleri, turizm ve mesleki eğitim yatırımlarının artırılması gerektiğini vurguladı. Kadın ve genç istihdamının yanı sıra dijital erişim ve ulaşım altyapısının da kalkınmanın temel unsurları arasında olduğunu belirtti.
“Her il, kendi kimliği ve üretim potansiyeliyle katma değer yaratabilir” diyen Çınar, “Niğde’nin güçlü bir geleceğe ulaşması için üretim odaklı, sosyal faydayı gözeten yatırımlar yapılmalı” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.
Niğde’de Bayramda Binlerce Personel Görevde
Vali Akmeşe Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluştu
Niğde’de İlahi Konseriyle Manevi Yolculuk
Memurlara Bayram İkramiyesi Çağrısı
Niğde’de Gıda Denetimleri Ramazan Öncesi Yoğunlaştırıldı
Niğde’de Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yılı Anıldı
Çanakkale Ruhu Altunhisar’da Yaşatıldı
Narkotik Ekiplerinden Zehir Operasyonu
Niğde’de 18 Mart Törenlerle Anılacak
Murtaza Köyü’nde Öğrencilerle İftar Buluşması
Vali Akmeşe’den 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Geçilmez”
Niğde’de Ceza Yağdı: 2 Bin 364 Sürücüye İşlem
Altunhisar’da Özel Bireylerle Ramazan Sofrası Kuruldu
Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Yükleniyor
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 8.6 ° / 1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

