CEBİMİZDEKİ TEHLİKE! TELEFONUNUZDA VARSA HEMEN SİLİN!

CEBİMİZDEKİ TEHLİKE! TELEFONUNUZDA VARSA HEMEN SİLİN!

Altay, internet bankacılığı dolandırıcılığı konusunda önemli uyarılarda bulundu: “İnat Box TV gibi uygulamalar telefonunuzda varsa hemen silin!”

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Altay, internet bankacılığı dolandırıcılığı konusunda önemli uyarılarda bulundu: “İnat Box TV gibi uygulamalar telefonunuzda varsa hemen silin!”

Günümüzde internet bankacılığı, sağladığı kolaylıklarla hayatı önemli ölçüde pratikleştirirken, aynı zamanda ciddi güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. 3D güvenli ödeme (kart sahibi, internet sitesi (işletme) ve banka arasındaki bilgi akışını özel şifreler ve anahtarlarla doğrulayıp, koruyan sistem) bazı sitelerde geçerliyken bazılarında ise geçerli değil. Bu nedenle kart bilgilerinin çalınması halinde şifre gelmeden direkt satın alma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bankalar çeşitli güvenlik önlemleri alsa da dolandırıcılar farklı yöntemler kullanarak hesaplara erişim sağlayabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Altay tüketicilerin bilinçli hareket etmesi ve hesap güvenliğini sağlamasının önemini vurguladı.
“Gece uyurken üzerime kredi çekildi”, “Hiç kullanmadığım kredi kartımdan harcama yapıldı” ve “Telefonum kapandıktan sonra hesabımdaki limit boşaltıldı” gibi şikayetlerin son zamanlarda çok arttığını belirten Nihat Altay, “Bankalar müşterilerinin güvenliğini korumak için önlemleri artırmasına rağmen hesaplara erişim bir türlü engellenemiyor ve mağdurlara her gün bir yenisi ekleniyor. Müşterilerin kandırılarak şifre vermesi, güvenli olamayan wi-fi ağına bağlanılması ya da zararlı yazılımlar aracılığıyla dolandırıcıların ağına düşmesinin yanında herhangi bir işlem olmadan dolandırıcıların rahat bir şekilde hesaplara erişmesini, bankaların güvenlik zafiyeti olarak değerlendirmek gerekiyor” ifadeleri kullandı.

 



ÜCRETSİZ YAYIN İZLEMEK PAHALIYA PATLAYABİLİR!
Mobil cihazlara indirilen uygulamaların güvenilir olmasının önemine vurgu yapan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay, “Banka uygulamalarını indirirken; uygulamanın sahte olup olmadığına dikkat etmek, uygulamayı bankanın web sitesinden veya güvenilir mağazalarından indirmek ve güncel tutmak gerekiyor. İnat Box TV gibi kaçak maç yayınlayan uygulamalar telefonunuzda var ise hemen silin ve güvenli mağaza haricinde uygulama indirmeyin. Özellikle e-postalardan gönderilen, tanımadığımız linklere tıklamamak, çok yakın arkadaşımız olsa dahi gerek sosyal medya üzerinden, gerekse e-posta aracılığıyla gelen mesajları teyit almadan açmayın” uyarısında bulundu.

ALTAY ALINACAK ÖNLEMLERİ DE ŞÖYLE ANLATTI;
“Banka hesaplarında işlem yapmak istediğinizde güvenli olmayan, halka açık wi-fi’lerle işlem yapmamak, kendi telefon interneti ya da ev interneti ile işlem yapmak gerekiyor. Telefon ya da bilgisayarları antivirüs programıyla koruma altına almak, sadece bankacılık uygulamalarını değil cihaz içerisinde ki tüm hesapları güvence altına alır. Ramazan ayında hassas olduğumuz bir konu olan yardımlaşma duygusu ile yoksul vatandaşlara yardım vermek için gönderilen linkleri kesinlikle açmayın. Bazı film sitelerine girip kaçak film izlerken dolandırıcılar telefon üzerinde sosyal mühendislik becerilerini kullanarak hesaplara erişim sağlayabiliyor. Özellikle ücretsiz film ve maç izlenmesine imkan sağlayan sitelerden uzak durun. Banka ve kredi kartı ekstrelerini düzenli olarak inceleyin ve şüpheli işlemleri derhal bankaya bildirin. İnternet Bankacılığı hesaplarınızı günde en az bir kere kontrol edin.”
 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

FİLİZ AKIN HAYATINI KAYBETTİ

ADEM AMCA VE YAREN'İN FOTOĞRAFI İSPANYA'DA BİRİNCİ OLDU

AMASYALI ÇİFTÇİ, ÇİÇEK AÇAN 300 AĞACI YAĞMURLAMA YAPIP DONDURARAK AŞIRI SOĞUKTAN KORUDU

GAZZE'DE CAN KAYBI 49 BİN 747'YE YÜKSELDİ

TWİTTER'IN İKONİK KUŞ LOGOSU SATILDI: FİYATI ŞAŞIRTTI

TÜRK TELEKOM’DAN 'YERLİ VE MİLLİ HABERLEŞME CİHAZI' PROJESİ

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN ‘NANO PARÇACIKLI' STENT

TOPUK KANI ALINMADIĞI İÇİN KAYYUM ATANAN BEBEK DAVASINDA KARAR ÇIKTI

YENİ BİTKİ TÜRÜ KEŞFEDİLDİ: BİTKİYE HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETİM ÜYESİNİN ADI VERİLDİ

TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR: "2030 YILINDAN SONRA BİTKİSEL ÜRETİMİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KONUSUNDA SIKINTILAR YAŞAYABİLİRİZ"

BİZE YAKIŞMIYOR !

9 AY SÜREYLE GÖREV ALACAK 50 KİŞİ BELLİ OLDU

NİĞDE BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

ESENYURT NİĞDELİLER DERNEĞİ’NDEN İFTAR BULUŞMASI

DİREKSİYONU KİLİTLENEN YOLCU OTOBÜSÜ DİREĞE ÇAPTI: 1 YARALI

TEKİRDAĞ’DA ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNDEN NEFES KESEN GÖSTERİ

BÖYLE HIRSIZLIK GÖRÜLMEDİ: KENDİ ARACINI ÇALDI

YSK’DAN "CHP’NİN KURULTAY BAŞVURUSU İPTAL EDİLECEK" İDDİALARI SONRASI AÇIKLAMA

TUTUMLU ÇOCUKTAN, TÜKETEN ÇOCUĞA

BASKETBOL U-16 KIZLAR ANADOLU ŞAMPİYONASI KAYSERİ’DE BAŞLIYOR

NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK, EMEKLİ PERSONELLERLE İFTARDA BULUŞTU

NİĞDELİ SPORCU BİLEK GÜREŞİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDA YARIŞACAK

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI

VALİ ÇELİK’TEN ŞEHİT AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET

İSTİKLÂL MARŞI’NI GÜZEL OKUDU, TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

EKREM İMAMOĞLU TUTUKLANDI

CHP’DE 2028 İÇİN YOL HARİTASI ÇİZİLİYOR: NİĞDE’DE ÖN SEÇİM HEYECANI

FİYATINI GÖREN UZAKLAŞIYOR! KİLOSU 240 TL

FİLİZ AKIN HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE’DE BU GECEYE DİKKAT!

“BU MEVSİMDE OLMAZ" DEDİLER, 2 TON HASAT YAPIP KİLOSUNU 200 TL'DEN SATTI

BAYRAM BEKİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

KAZANMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK! (CANLI YAYIN)

DOLARINIZI ALTININIZI ORADA SAKIN BOZDURMAYIN! MAKAS ÇOK AÇILDI

KASET İDDİASINA AYŞE ATEŞ’TEN SERT TEPKİ: ARTIK YETER

THY EUROLEAGUE’İN 30. HAFTASINDA TÜRK TAKIMLARI 2’DE 1 YAPTI

TTB: BİBER GAZI KİMYASAL SİLAHTIR, KULLANIMI DERHAL YASAKLANMALI

ADEM AMCA VE YAREN'İN FOTOĞRAFI İSPANYA'DA BİRİNCİ OLDU

AY-YILDIZLILAR MACARİSTAN DEPLASMANINDA: MİLLİLERİN 639. MÜCADELESİ

AMASYALI ÇİFTÇİ, ÇİÇEK AÇAN 300 AĞACI YAĞMURLAMA YAPIP DONDURARAK AŞIRI SOĞUKTAN KORUDU

Yükleniyor