Niğde Topum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, telefon ve internet yoluyla dolandırıcılık ve iletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde bulundu.
Konu hakkında yapılan açıklamada, “ “Telefon ve İnternet Yoluyla Dolandırıcılık” çalışması kapsamında; Şerife Pelit Camisi Cuma Namazı çıkışında (1.000) vatandaşlarımıza yönelik olarak, “İnternet üzerinden satış yapılan sitelerdeki sahte ilan ve linklere dikkat etmeleri, 2. El satışı yapılan ürünlerin fiziki olarak teslim alınmadan para havalesi yapılmaması, tanımadıkları numaralardan cep telefonlarına gelen çağrı ve mesajları dikkate almamaları, Polis Jandarma, Savcı veya herhangi bir kamu personelinin kati surette para talep etmeyeceği” konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde bulunularak broşür dağıtımı yapılmıştır.
“İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” çalışması kapsamında; Cuma pazarına gelen (50) vatandaşımıza yönelik olarak, “tanımadıkları numaralardan cep telefonlarına gelen çağrı ve mesajları dikkate almamaları, Polis, Jandarma, Savcı veya herhangi bir kamu personelinin kati surette para talep etmeyeceği” konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde bulunularak konularla alakalı broşür dağıtımı yapılmıştır” denildi.