BAŞKAN ÖZDEMİR: “ATATÜRK’Ü ANMAK, CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAKTIR”
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 10 Kasım mesajında Atatürk’ün mirasının milletin kalbinde ebediyen yaşayacağını söyledi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.
Başkan Özdemir, 10 Kasım’ın yalnızca bir yas günü değil, Atatürk’ün fikirlerinin, devrimlerinin ve Cumhuriyet’in ölümsüzlüğünün idrak edildiği anlamlı bir gün olduğunu vurguladı.
“Bundan tam 87 yıl önce, 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe, çalan sirenler sadece bir anı değil; bir milleti ayağa kaldıran, bir çağı değiştiren büyük bir liderin ebediyete intikalini haber veriyordu.” diyen Özdemir, Atatürk’ün mirasının her zaman yol gösterici olduğunu belirtti.
Başkan Özdemir mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk; en umutsuz anda bir milletin kaderini değiştiren bir Başkomutan, bizlere bağımsız bir vatan bırakan bir kurtarıcı ve aklın ışığını rehber edinen bir Başöğretmendir.
O’nun ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözü, bizler için yol haritasıdır. Niğde’miz ve ülkemiz için canla başla çalışmak; O’nun gösterdiği muasır medeniyet hedefini aşmak en kutsal görevimizdir.”
Özdemir, Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’in geleceğe taşınmasının en büyük sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, “Bize düşen, O’nun yaktığı meşaleyi bilimle, sanatla ve vatan sevgisiyle gelecek nesillere taşımaktır.” ifadelerini kullandı.
Mesajının sonunda, “Atatürk’ü anmak, Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır” diyen Başkan Emrah Özdemir, “Aramızdan ayrılışının 87’nci yılında, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhu şad, mirası ebedi olsun.” sözleriyle açıklamasını tamamladı.
Niğde'de çevreci ulaşım dönemi başladı
Niğde Esnafına TAPDK Uyarısı: 31 Mart Son Gün
Bayram Öncesi Araç Bakımı Hayati Önemde
NİĞDEF’ten 160 Yetim Çocuğa İftar Programı
Bayram Tedbirleri Görüşüldü
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Yükleniyor
- Salı 11.6 ° / -0.1 ° Güneşli
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

