BAKANLAR TOPLANTISI BUGÜN YAPILACAK

BAKANLAR TOPLANTISI BUGÜN YAPILACAK

Bakanlar Toplantısı, iki haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de yapılacak.

Bakanlar Toplantısı, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Gündemde İBB’ye yönelik soruşturmalar, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda atılacak adımlar, Suriye diplomasisi ve Gazze’deki insani kriz yer alıyor.

Bakanlar Toplantısı, iki haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de yapılacak. Toplantının ana gündem başlıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve terör soruşturmaları, terörle mücadelede yeni dönem ve Gazze'deki gelişmeler oluşturuyor.

İBB SORUŞTURMALARI BAKANLAR TOPLANTISININ GÜNDEMİNDE
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarının hukuki boyutu ve kamu düzenine etkileri Bakanlar toplantısında ele alınacak. Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İmamoğlu’nun, terör suçlamasından ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Toplantıda sürece ilişkin adımların ve kamuoyundaki etkilerin değerlendirilmesi bekleniyor.

"TERÖRSÜZ TÜRKİYE" HEDEFİYLE ATILACAK ADIMLAR MASADA
Hükümetin "Terörsüz Türkiye" vizyonu kapsamında yürütülen çalışmalar, toplantının bir diğer kritik gündem maddesi olacak. İmralı’dan gelen çağrının ardından terör örgütü PKK’nın ateşkes kararı alması dikkat çekerken, henüz örgüt tarafından silah bırakma veya kendini feshetme yönünde resmi bir açıklama yapılmadı.
Toplantıda, örgütün kongre ilanı ile birlikte silah bırakma sürecine geçişi, bu süreci destekleyecek olası yasal düzenlemeler ve devletin güvenlik politikalarındaki yeni stratejik yönelimler masaya yatırılacak.

SURİYE DİPLOMASİSİ VE BÖLGESEL GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLECEK
Bakanlar Toplantısı'nda, Türkiye'nin Suriye politikasında son dönemde yaşanan gelişmeler de değerlendirilecek. Türkiye’nin Suriye’de yeni kurulan geçici hükümetle teması, geçici anayasa süreci, PKK/YPG’nin bölgede değişen konumu ve ABD'nin Suriye politikasına dair mesajları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından toplantıda üyelere sunulacak.

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARI VE İNSANİ KRİZ
İsrail’in Gazze’ye yönelik ateşkese rağmen sürdürdüğü saldırıların yol açtığı insani kriz, toplantı gündeminin bir diğer önemli başlığını oluşturuyor. Türkiye’nin diplomatik çabaları, insani yardım çalışmaları ve bölgesel barışa katkı sağlayacak önerilerin ele alınması bekleniyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

SOĞAN HASADI BAŞLADI, VERİM VE FİYATI ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

SİLAHLA KUYUMCU SOYMAK İSTEDİLER, KORKUP KAÇTILAR

KOLUNA SAPLANAN DEMİR PARMAKLIKLA HASTANEYE KALDIRILDI

2 ARKADAŞ OKEY MASASINDA ÖLDÜRÜLDÜ

UZMANINDAN, YKS'DE ZİRVEYE ÇIKMAK İÇİN ALTIN KURALLAR

BİR BAŞARI DAHA!

YOLDA TELEFONA BAKAN GENÇ KIZ OTOMOBİLİN ÇARPMASIYLA AĞIR YARALANDI

YAĞMUR ORMANLARINI KORUYACAK ÇALIŞMA

BAYRAM ÖNCESİ BAKLAVADA ISPANAK, BEZELYE VE YER FISTIĞI OYUNUNA GELMEYİN

TÜRKİYE'NİN İLK KAĞIT MÜZESİNDE OSMANLI'NIN KAĞIT ÜRETİM TEKNİĞİ YAŞATILIYOR

TEMSİLCİMİZ TEK GOLLE MAĞLUP OLDU

NİĞDE’DE BAYRAM DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

TÜKETİCİLERİN KREDİ KARTLARIYLA İLGİLİ SORUNLARI ARTIYOR

NİĞDE BELEDİYESİ KİLİTLİ PARKE TESİSİ KURUYOR!

BAYRAKTAR'DAN 'ELEKTRİĞE ZAM GELECEK Mİ?' SORUSUNA YANIT: BAKACAĞIZ, DEĞERLENDİRECEĞİZ

ERDOĞAN'DAN İMAMOĞLU'NA: USULSÜZ DİPLOMAYLA BAŞLAYIP, RÜŞVETLE DEVAM ETTİ... YAMYAMLIĞIN KİTABINI YAZDI

ULUKIŞLA'DA PARLA'YAN MERKEZ

KADİR GECESİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

CEZALAR CEP YAKIYOR, YOLA ÇIKMADAN ÖNCE MUTLAKA OKU!

AMELİYATSIZ İĞNE TEKNİKLERİ İLE PATLAYAN BEL FITIĞI ŞİKAYETLERİNDEN KURTULDU

ÇOCUKLARINIZI VE KENDİNİZİ ALERJİK RİNİTTEN KORUMANIN YOLLARI

CHP NİĞDE İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA: SOKAKLARDAYIZ, OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

NADİR GÖRÜLEN OHVİRA SENDROMU BAŞARIYLA TEDAVİ EDİLDİ

SOĞAN HASADI BAŞLADI, VERİM VE FİYATI ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

SİLAHLA KUYUMCU SOYMAK İSTEDİLER, KORKUP KAÇTILAR

28 MART'TA HESAPLARA YATACAK!

NİĞDE'DE ÇİFTÇİLERE MEYVE AĞAÇLARINDA AŞILAMA EĞİTİMİ

NİĞDELİ SÜRÜCÜLERE İCRA ŞOKU!

ŞEHİT ANNESİNE ZİYARET

VALİ ÇELİK ÖĞRENCİLERLE İFTAR YAPTI

EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN SEKTÖR BELLİ OLDU!

VALİ ÇELİK İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE İFTARDA BULUŞTU

NİĞDE ATLETİZM İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI TAMAMLANDI

GALATASARAY’DA DERBİLERİN EN DENEYİMLİSİ FERNANDO MUSLERA

BAŞKAN ÖZDEMİR'DEN KADİR GECESİ MESAJI

NİĞDE’DE YAYALAR KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

BEŞİKTAŞ İLE GALATASARAY ARASINDAKİ SON 10 DERBİDE BERABERLİK ÇIKMADI

VALİ ÇELİK’TEN ESNAF ZİYARETLERİ

NÖHÜ’DE GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI

BEŞİKTAŞ’TA, GALATASARAY DERBİSİ ÖNCESİ ’GOLCÜ’ PROBLEMİ

Yükleniyor