BAKAN ŞİMŞEK: VERGİDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

Ekonomi toparlanıyor, hedef enflasyonu düşürmek ve alım gücünü korumak

Tarih: 27.07.2025 15:05 Güncelleme: 27.07.2025 15:05
BAKAN ŞİMŞEK: VERGİDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında Türkiye ekonomisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İç ve dış kaynaklı dalgalanmalara rağmen ekonominin yeniden toparlanma sürecine girdiğini ifade eden Şimşek, alınan tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını vurguladı.

“ULUSLARARASI NORMLARLA İLERLEDİK”

Ekonomide son aylarda zorlu bir dönemden geçildiğini belirten Bakan Şimşek, “Paniklemeden, uluslararası normlar çerçevesinde hareket ettik. Programımız bu zorlu sınavdan başarıyla çıktı” diye konuştu. Döviz rezervlerinin mart ayındaki seviyelere döndüğünü kaydeden Şimşek, Borsa İstanbul’da ise yüzde 98 oranında toparlanma yaşandığını açıkladı.

“ENFLASYONLA MÜCADELE ANA HEDEFİMİZ”

Ekonomik programın merkezine enflasyonla mücadeleyi koyduklarını dile getiren Şimşek, yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 24 ila 29 arasında olduğunu belirtti. 2025 yılında ise bu oranın yüzde 20’nin altına çekilmesini hedeflediklerini söyledi. Enflasyon üzerinde özellikle büyükşehirlerde artan konut kiralarının ciddi bir baskı oluşturduğunu ifade etti.

“ŞİRKETLERDE CİDDİ SIKINTI YOK”

Son dönemde kamuoyunda sıkça gündeme gelen konkordato ve karşılıksız çek sayılarındaki artışa da değinen Şimşek, bu algının abartıldığını belirtti. Konkordato ilan eden firmaların toplam özel sektör cirosundaki payının yüzde 1’in altında kaldığını açıklayan Bakan, tahsil edilemeyen ticari kredi oranının da yüzde 1,6 seviyelerinde olduğunu belirterek, bu oranın geçmiş yılların ortalamasının altında olduğunu söyledi.

VERGİ POLİTİKASINDA ADALET VURGUSU

Vergi politikalarıyla ilgili de konuşan Şimşek, hükümetin temel amacının gelir dağılımında adaleti sağlamak olduğunu ifade etti. “Çok kazanan daha fazla, az kazanan daha az vergi ödeyecek. Bu yönde bir düzen kurmayı amaçlıyoruz” diyen Şimşek, kurumlar vergisinde ve finans sektöründe yapılan artışlara rağmen, gelir vergisi oranlarında değişikliğe gidilmediğinin altını çizdi.

Türkiye’de vergi yükünün halen gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, “Vergilerin milli gelire oranı Türkiye’de yüzde 23,5 seviyesinde. Oysa bu oran Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 40, OECD ortalamasında ise yüzde 33,9 civarında” dedi.

“ENFLASYON DÜŞSE DE FİYATLAR GERİ GELMEZ”

Fiyat artışlarına dair değerlendirmede de bulunan Şimşek, enflasyonun düşmesinin fiyatların gerileyeceği anlamına gelmediğini hatırlattı. “Geçen yıl 100 lira olan bir ürün, bu yıl yüzde 40 enflasyonla 140 lira olur. Bizim amacımız bu artış hızını yavaşlatmak ve vatandaşın alım gücünü korumaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, ekonomide yaşanan sarsıntılara rağmen, doğru politikalar sayesinde etkilerin sınırlı kaldığını belirtti. Önümüzdeki dönemde ise daha güçlü, sürdürülebilir ve istikrarlı bir ekonomik yapı oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

 

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Yorum

Niğde OSB 4. Tevsi Alanına Yatırımcı İlgisi Artıyor

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 Akademisyen Doçent Oldu

Niğde’ye PET-CT Ünitesi Kazandırılıyor

PLAKET NEVŞEHİR’DE DÜZENLENEN TÖRENLE TESLİM EDİLDİ

Başkan Özdemir: “Basın Olmadan Güçlü Demokrasi Olmaz”

NESOB’tan Vali Akmeşe’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Niğde’den Türkiye Birinciliği: “Teknolojisiz Aile Zamanı”

Niğde Kızılay Şubesi’ne Yeni Hizmet Aracı

Niğde’de Halı Dokuma Kursu Başladı

Niğde’de Koruyucu Aile Semineri Düzenlendi

Deprem Şehitleri Dualarla Anıldı

Bor’da Mantar Üretimine Eğitim Desteği

Niğdeli masterlar Adana yolcusu

Niğde OSB’ye 8 derslikli anaokulu yapılacak

Altunok’tan Yakacık Cumhuriyet İlkokulu’na ziyaret

Niğde’de özgün tasarıma tescil

Bor’da nezaket ziyareti

Köklerden Geleceğe Kadın Kolları Teşkilat Çalıştayı Niğde’de Gerçekleştirildi

Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 92. yılı anıldı

Niğde Aile Ve Sosyal Hizmetler’de Hayırlı Olsun Ziyareti

Niğde’de B-REÇETE Uygulaması Tanıtıldı

Niğde’de Mahalli Gençler Taekwondo Müsabakaları Sona Erdi

Çantaya Dönüşen Ceket Tescillendi

Ulukışla’da 112 Acil Sağlık Personeline Başarı Belgesi

Halk Eğitimi’nde Değerler Eğitimi Ön Planda

İl Genel Meclisi’nde İmar Planlarına Onay

Niğde, Atatürk’ün Gelişinin 92. Yılını Coşkuyla Kutlayacak

Vali Akmeşe’ye Anadolu Eğitim-Sen’den Ziyaret

Kaymakam Gökçe’den Trafik Denetleme Amirliğine Ziyaret

Vali Akmeşe Başkanlığında Bor OSB Toplantısı

Yükleniyor

  • Pazartesi 7 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 8.2 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 8.3 ° / 0.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12