BAKAN MEMİŞOĞLU: "DÜNYANIN EN İYİ SAĞLIK HİZMETİNİ VERİYORUZ"

Bakan Kemal Memişoğlu, Samsun’da düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ programına katıldı. Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Tarih: 13.09.2025 13:37 Güncelleme: 13.09.2025 13:37
BAKAN MEMİŞOĞLU:
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Samsun’da katıldığı toplantıda, "Dünyanın en iyi sağlık hizmetini veriyoruz. Bunu iddiayla söylüyorum. Ama teknolojisini aynı zaman da bilimini üreteceğiz. Yeni şeyler söyleyeceğiz dünyaya. Biz buna gücümüz yeten, irademizi ortaya koyan bir iktidarız" dedi.

Bakan Kemal Memişoğlu, Samsun’da düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ programına katıldı. Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Biliyoruz ki bir hayatın başlangıcı var, sonu var. Dünya geçici. Ama biliyoruz ki bu millet bu topraklarda kalıcı. Herkes de bunu bilmesi lazım. Bugün savunma sanayisinde birçok başarı elde etmiş bir toplumuz. Daha da edeceğiz, daha da üreteceğiz. Sağlıkta da aynı şekilde daha da üreteceğiz, yeni şeyler yapacağız. Dünyanın en iyi sağlık hizmetini veriyoruz. Bunu iddiayla söylüyorum. Ama teknolojisini aynı zaman da bilimini üreteceğiz. Yeni şeyler söyleyeceğiz dünyaya. Biz buna gücümüz yeten, irademizi ortaya koyan bir iktidarız. Onun için Samsun'da da şehir hastanesiyle, yeni hastaneleriyle sağlık hizmeti en iyi şekilde sunacak. Ama şunu unutmayın, ne yaparsanız yapın, insanlar şunu bilsinler ki biz bu vatan için, bu millet için gecemizi gündüzümüze kattık, çalışıyoruz. Onun için de Türkiye'nin Yüzyılı olması için Türkiye'nin dünyada etkin güç olması için yeniden medeniyetimizin iyilik ve barış medeniyetimizin hakim olması için çalışıyoruz. Tabii ki buna engel olmak isteyenler bununla mücadele edip de bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklar var, olacaktır. Bu 1071’de de vardı. 1453’te de vardı. 1919’da da vardı. Ama bu millet hepsinin üzerinden geçti. Hepsinin üstünden geldi. Şimdi de Sayın Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bunu başaracağız. Bu medeniyetimizi yine dünyada hakim medeniyet haline getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz daha evvel olması için daha çabuk gerçekleşmesi için çabalıyoruz. Ben bundan eminim. Gelecek nesillerimiz, gençlerimiz bunu başaracaklardır. Ama biz başlangıcını yaptık. Bundan sonra daha çok çalışacağız. Onlara daha iyi ülke, daha iyi gelişmiş ülke herkese barış, huzur getiren bir millet olarak onların yolunu açacağız" diye konuştu.

“Bizler sadece kendi vebalimizi değil gelecekteki çocuklarımızın da vebalini taşıyoruz”

Sadece kendi veballerini değil gelecek nesillerin de veballerini düşünerek ona göre hareket ettiklerinin altını çizen Bakan Kemal Memişoğlu, "Siyaseti millete hizmet etmenin, Allah rızasını kazanmanın en kısa yolu, en kolay yolu olarak görüyoruz. Onun için gelip geçici olan bu dünya hayatında hoş seda bırakıp bu millete nasıl daha çok hizmet ederiz bu milletin daha iyi yaşaması, daha mutlu olması için nasıl çabalarız, ne yaparız diye dertlenen insanlarız. Esasında bu dava 954 yıllık dava. Bu topraklar 1071 yılından itibaren Türk milletinin, bu medeniyetin toprakları. Bunu 1919’da buraya ilk adımını atarak ispatlayan ve bu topraklardan hiç çıkmayacağımızın göstergesi olan İstiklal Mücadelemizle gösterdik. Bu topraklarda bir ve birlikte hareket etmemiz lazım. Çok çalışmamız, üretmemiz lazım. Bizler şu iddianın peşindeyiz artık. 'Dünya beşten büyüktür' iddiasının peşindeyiz. O iddia nedir? O iddia baktığınız zaman maalesef insanları sömürerek, insanları kardeşleri birbirine kırdırarak hatta 60 bin insanı katlederek çoluk çocuk demeden açlığa terk ederek onları katlederek kendisine çıkar elde eden maalesef kötü bir kapitalist sömürgeci bir medeniyet hakim. Bunu değiştirmenin yolu bizler iyilik tarafı olarak bir arada çalışıp çok daha üretip koşmamız gerekiyor. Bu iddia budur esasında. Bu iddia dünya beşten büyüktür iddiası bizim artık bu düzenin değişmesi gerektiğinin söylemidir. Onun için bugünkü nesil bugünkü bizler sadece kendi vebalimizi değil gelecekteki çocuklarımızın da vebalini taşıyoruz. Ayrıştırıcı taraflarımızı değil birleştirici taraflarımızı ve birbirimizin açıklarını kapatacak, birbirimize sarılacak, birlikte hareket edecek zamandır. Bugün kişisel menfaatlerin değil ülkenin ve milletin menfaatlerinin ön tarafta tutulacağı yeniden ayağa kalkacak bu medeniyetin öncüleri olarak bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Onun için biz buradayız. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız gece-gündüz çalışıyor. Onun için bizler gece-gündüz çalışıyoruz. Onun için biz koşuyoruz. Biz millete hizmet için koşuyoruz. Biz Allah rızası için koşuyoruz" şeklinde konuştu.

“Bizler birbirini dava eden değil, gönül birliği olan bir partiyiz”

Ayrıştırıcı değil birleştirici bir parti olduklarına da dikkat çeken Bakan Memişoğlu, "Bu ülkede artık koşanların kazandığı, tutanların kaybettiği bir zaman yaşıyoruz. Onun için iftiradan, yalandan, dolandan birbirinizle uğraşmaktan değil, biz bu milleti yerinden ayağa kaldırmakla uğraşıyoruz. Onun için buradayız. Biz kavganın değil barışın birbiriyle uğraşan değil birbirinin kuyusunu kazan değil birbirine sarılarak bir yere ulaşmak o yerde bu medeniyetin yerine ayağa kalkması olduğunu bilen bir davanın insanıyız. Bugün Samsun'dayız. Yarın Adana'dayız. Öteki gün Tekirdağ'dayız. Bu vatanın her bir toprağında AK Parti neferleri Türkiye'yi, gelecek Türkiye'nin Yüzyılı'nı başarmak ve o vizyonu gerçekleştirmek için görevli. Bizler kavganın değil, birbirini hataya sürükleyenin değil, birbirini dava edenlerin değil birbirine sarılan gönül birliği olan bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

Canik’teki programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Mehmet Muş, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ve davetliler katıldı. Bakan Memişoğlu, buradaki programın ardından Samsun’daki diğer programlarına katılmak üzere kültür merkezinden ayrıldı.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

Rektör Uslu’dan Vali Akmeşe’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Jandarmadan Kaymakama Nezaket Ziyareti

İşgücü Uyum Programı Başvuruları Başlıyor

Niğde’de Can Dostlara 2025’te Büyük Destek

Şoförler Odası Genel Kurula Hazırlanıyor

Çamardı Kaymakamı Bektaş Köy Ziyaretlerinde

Genetik Ve Onkoloji Alanında Önemli Görüşme

Okuma Yazma Kursu Hayatlara Umut Oluyor

Ulukışla Kaymakamı Gökçe Cenaze Törenine Katıldı

NÖHÜ’de Endoskopik Cerrahi Sempozyumu

Ayşegül Özdemir’den Çocuklara Büyülü Bir Hikâye

Tarım ve Orman Müdürlüğünden Kasaplar Odasına Ziyaret

Niğde’de Polisten Güvenlik Bilgilendirmesi

Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

Niğde Belediyesinden Vali Akmeşe’ye Ziyaret

Köy Okulları İçin Maarif Modeli Toplantısı

Halk Eğitim Müdürü Çetin’den Fertek’te Kurs Ziyareti

Niğde, Temizlikte 2025’i Güçlü Kapattı

Niğde’de Bir Haftada Yoğun Güvenlik Denetimi

Vali Akmeşe’den Fidan Bağışı Çağrısı

Kantinlere Hijyen Yönetmeliği Eğitimi

Açık Öğretim Sınav Sonuçları Açıklandı

Sürdürülebilir Yaşam İçin Güç Birliği

Niğde Valisi Nedim Akmeşe’den Esnaf Ziyareti

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde Fizyoterapi Desteği

Niğde’de Geleceğe Değer Katan Fikirler Ödüllendirildi

Gümüşler Belediyesi’nde Memurların Yüzünü Güldüren İmza

Niğde’de Prostat Kanserinde Bir İlk

Niğde’nin Yeni Valisi Göreve Başladı

Kaymakam Gökçe Spor Faaliyetlerini İnceledi

Yükleniyor

  • Çarşamba 3 ° / -2.7 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe 1.8 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9