BAHÇELİ'DEN PKK'YA YENİ ÇAĞRI: 4 MAYIS'TA FESİH KARARI ALMALI

Bahçeli, PKK’nın 4 Mayıs 2025 tarihinde kendini feshetmesi gerektiğini söyledi.

POLİTİKA 21.03.2025 09:17:00 0
BAHÇELİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Nevruz Bayramı, bereket ve birliğin simgesi; sevgi ve hürmetin siperidir. Bu bayram asırlar boyunca Türk milletinin ruhunda, şuurunda ve vicdanında taşıdığı ve doğanın kabuk değiştirip renk cümbüşüyle göz kamaştırdığı müstesna bir doğuşun, müessir bir doğruluşun bir tarih ve talih eşiğidir" dedi.
21 Mart günü kutlanacak Nevruz ile ilgili yazılı açıklama yapan Devlet Bahçeli, "Türk milleti 21 Mart’ta yakılacak, ortak tarih ve kültürümüzün zenginliğiyle yayılacak Nevruz ateşi etrafında kenetlenip el ele vererek barış ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.
Nevruz’un milli birliğin zaman ve zemine sığmayan nişanesi olduğunu söylene Bahçeli, "Nevruz Bayramı, sadece uyanan baharın müjdesi olarak kalmayıp, milli varlığımızın, milli kimliğimizin, kökü derinlere tutunan milli birliğimizin zaman ve zemine sığmayan nişanesidir. Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminde canlanan doğaya eşzamanlı olarak hedef ve heyecanlarımız takviye edilmeli, huzur, refah, esenlik, güvenlik ve yaşama sevincimiz çok daha ileri bir aşamaya tahkimat yaparak ilerleyiş kaydetmelidir" açıklamasında bulundu.

"NEVRUZ BAYRAMI, BEREKET VE BİRLİĞİN SİMGESİ, SEVGİ VE HÜRMETİN SİPERİDİR"
Nevruz’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aktif katılımının değerli bir adım olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti:
"Nevruz Bayramı, bereket ve birliğin simgesi, sevgi ve hürmetin siperidir. Bu bayram asırlar boyunca Türk milletinin ruhunda, şuurunda ve vicdanında taşıdığı ve doğanın kabuk değiştirip renk cümbüşüyle göz kamaştırdığı müstesna bir doğuşun, müessir bir doğruluşun bir tarih ve talih eşiğidir. Yarınki Nevruz kutlamalarına Sayın Cumhurbaşkanımızın aktif katılımı ise ülkemizin içinden geçtiği hassas dönem dikkate alındığında hem anlamlı hem de değerli bir adım olacaktır. Beklentim ve temennim odur ki, terörsüz Türkiye amaç ve azmi bu yılki Nevruz Bayramı’na mühür vurmalı, doğudan batıya, kuzeyden güneye muazzam beşeri cevher olan Türk milleti ailesi tek yürek halinde geleceğine ve geçmişin kutlu emanetlerine ortaklaşa sahip çıkmalıdır."

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DERHAL KARAR ALMASI GEREKMEKTEDİR"
Terör örgütünün 27 Şubat İmralı çağrısının gecikmemesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Bu kapsamda bölücü terör örgütü PKK, 27 Şubat İmralı çağrısının gecikmemesi ve aziz milletimizin yoğunlaşan arzusunun boşa düşmemesi maksadıyla bir an evvel kongresini toplayarak fesih kararı almalı, nihayet silahları bırakarak Türkiye Cumhuriyeti’ne teslim etmelidir. Fesih kararının sürüncemede bırakılması hiç beklenmedik komplikasyonlara, hiç tahmin edilmedik komplolara ve karmaşık provokasyonlara sahne olabilecektir. Bölücü terör örgütünün derhal karar alması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.
PKK’nın 4 Mayıs 2025 tarihinde kendini feshetmesi gerektiğini değinen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
"Bizim tasavvur ve teklifimiz Hıdırellez’in arifesinde, mesela 4 Mayıs 2025 Pazar günü Muş’un Malazgirt ilçesinde DEM Partili belediye başkanının destek, katkı ve yardımıyla PKK’nın kongresini toplayarak fesih tartışmalarına son noktayı koyması ve bu işi bitirmesidir. Terörsüz Türkiye gayesinde tavsama ve tehir pişmiş aşa su katmaktan, bunca gösterilen fedakârlıkların heba olmasından başka bir manaya gelmeyecektir. Nevruz Bayramı’nın mehabet ve muhabbet havası Hıdırellez’in güzellikleriyle pekişmeli, bununla mündemiç olmak üzere terör sorunu tamamıyla ortadan kaldırılmalıdır."
Terörsüz Türkiye hedefine ilerlerken CHP’nin başı çektiği tehlikeli ortamın genişletilmek istendiğini söyleyen Bahçeli, "Terörsüz Türkiye hedefi istikametinde güçlü ve güven uyandıran hamleler yapılıyorken, CHP’nin başını çektiği tehlikeli ortam günbegün genişletilmek istenmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na çöreklenen CHP markalı çıkar ve soygun ittifakının kirli çamaşırları birer birer deşifre edildikçe gündemi meşgul eden mevzu bahis ağır meselenin diploma iptalinin çok ötesinde vahim bir organize terör ve yolsuzluk sarmalı olduğu anlaşılmıştır. CHP’nin Türkiye’yi karıştırmak ve hukukun işleyişini sakatlamak için bütün kriz tuşlarına bastığı görülmektedir" dedi.
Terörsüz Türkiye’yi sekteye uğratmanın büyük bir vebal olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Terörsüz Türkiye’yi sekteye uğratmak, asayişsizliği teşvik etmek, bindirilmiş kıtaları sokak aralarına ve protesto gösterilerine kışkırtmak CHP Genel Başkanı’yla her rüzgara yelken olan yakın çalışma arkadaşlarının altından kalkamayacağı bir vebaldir. Türkiye’nin iç barış ve huzur ortamının Saraçhane tertibiyle bozmaya kalkışmak, halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik etmek bilinsin ki yasa ve anayasaya meydan okumaktır" ifadelerini kullandı.
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının kendi meseleleri olmadığını söyleyen Bahçeli, "CHP’nin nevzuhur Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı bizim meselemiz değildir. Aynı şekilde önümüzdeki pazar günü sandık kurulup kurulmayacağı da bizim ilgi sahamızın dışındadır. Ancak hukuki bir tasarruf ve tedbiri sivil darbe iftirasıyla baltalama girişimi devletin egemenlik vasfına, hukuk ve demokrasi güvenliğine aleni bir saldırıdır. Bu saldırı karşısında devletimizin ve hükümetimizin sonuna kadar yanında duruş göstereceğimizi herkesin bilmesinde çok ciddi yarar olacaktır" açıklamasında bulundu.

"HERKESİ SÜKUNETE VE AKLI SELİME DAVET EDİYORUM"
Herkesi sükunete davet eden Bahçeli, "Türkiye’nin istikbal ve istiklalini Saraçhane oyunlarıyla sarsma ve sabote etme girişimlerine Türk milleti müsaade etmeyecek, suç örgütü mahiyeti kazanan ve dış bağlantılı olduğu az çok belli olan belediye çetesine Cumhur İttifakı sonuna kadar direnecektir. Herkesi sükunete ve aklı selime davet ediyorum. CHP yönetimini, bilumum sol ve marjinal grupları sonu karanlık eylem ve emellere derhal son vermeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MAHKEMELERİ BAĞIMSIZ VE TARAFSIZDIR"
Türk yargısının vereceği kararı herksin saygıyla karşılaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti: "Türk yargısının vereceği kararın saygıyla karşılanmasını, sokak dilinden vazgeçilmesini, işbirlikçi kaos ve kriz severlere akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyor, bilcümle bu hususları birliğimiz ve dirliğimiz adına mecburiyet görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde hak arama yolları açıktır. Türk mahkemeleri bağımsız ve tarafsızdır. Konusu suç teşkil eden fiilleri işleyen kim olursa olsun bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Türk devleti sokakta kurulmamıştır. Sokakta gelecek arayanların, sokaklara dökülmekten bahsedenlerin, siyaset ve demokrasi dışı özlemleri kabaranların bulacağı sadece ve sadece beladır, bedduadır ve pişmanlıktır." (İHA)
 

Haber Kaynak : İHA

KURUMLAR VERGİSİ BEYAN DÖNEMİ BAŞLADI

GALATASARAY, KUPADA FENERBAHÇE'YE KONUK OLACAK

FENERBAHÇE'DE HEDEF DERBİYİ KAZANIP YARI FİNALE YÜKSELMEK

FENERBAHÇE İLE GALATASARAY KUPADA 27. RANDEVUDA

BAYRAM TATİLİNİN İLK 3 GÜNÜNDE 27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

OTOMOBİL UÇURMA YUVARLANDI: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

ÇARPIŞAN FİAT OTOMOBİLLER HURDAYA DÖNDÜ: 1 ÖLÜ, 6 YARALI

O ANLAR KAMERADA: DUVAR DELİP İŞ YERİ SOYDU, YAKALANINCA İNKAR ETTİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER (01 Nisan 2025 Salı)

NİĞDE BELEDİYESİ SPOR VE POLATLI 1926 SPOR ERTELEME MAÇINDA KARŞI KARŞIYA GELİYOR

NİĞDE’DE KADINLAR ERKEKLERDEN 6 YIL DAHA FAZLA YAŞIYOR!

BAKAN DUYURDU: İKİ SAHADA ÜRETİM BAŞLADI, PETROL FIŞKIRIYOR

ÇOCUKLARIN KAVGASI KANLI BİTTİ: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK AĞABEYİNİ BIÇAKLADI

HASTANEDE ÖLEN HASTANIN CEBİNDEN ÇIKAN VASİYETİ HERKESİ AĞLATTI

NİĞDE’DE DAMLAMA SULAMA SİSTEMLERİNE TALEP ARTTI

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DEV ZAM! İŞTE YANSIYACAK ORAN

BAYRAMIN İLK GÜNÜNDE ACI BİLANÇO: TRAFİK KAZALARINDA 11 KİŞİ ÖLDÜ, 18 KİŞİ YARALANDI

NİĞDE’NİN O İLÇESİNDE İMAR YOLSUZLUĞU İDDASI!

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER (31 MART 2025 PAZARTESİ)

NİĞDE'DE TRAFİK DENETİMLERİ DRONLA YAPILIYOR

NİĞDE İÇİN İLGİNÇ SAĞLIK ARAŞTIRMASI

NİĞDE’DE ÖLÜMLERİN ANA SEBEBİ BELLİ OLDU

ŞEKER TOPLAMAYA ÇIKAN 5 YAŞINDAKİ ÇOCUK SULAMA KANALINDA ÖLÜ BULUNDU

KORKUNÇ KAZA: 1 ÖLÜ 3 YARALI

VALİ ÇELİK, UYGULAMA NOKTASINI ZİYARET ETTİ

BAŞKAN EMRAH ÖZDEMİR’DEN BAYRAM NAMAZINA GELEN ÇOCUKLARA ANLAMLI JEST

VALİ ÇELİK’TEN ÇOCUK EVLERİNE BAYRAM ZİYARETİ

NİĞDE’DE BAYRAM ZİYARETLERİ: VALİ ÇELİK VE PROTOKOL ÜYELERİ SAHADAYDI

NİĞDE’DE BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

AKIN GÖNEN’DEN NİĞDE İÇİN NET MESAJ: “HAZIR PROJELER HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Yükleniyor

  • Salı 17 ° / 7.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14.2 ° / 6.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11.7 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39