Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte araç kiralama sektöründe yaşanan hareketlilik, dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Niğde’de faaliyet gösteren rent a car işletmecileri, son dönemde artan internet dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmaya çağırdı.
Dolandırıcıların, kurumsal araç kiralama firmalarının internet sitelerini birebir kopyalayarak site isimlerinde küçük harf değişiklikleriyle sahte siteler oluşturduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, bu sitelere sosyal medya üzerinden reklam verildiğini ve vatandaşların “ucuz araç, vale kapına kadar getiriyor” gibi vaatlerle kandırılmaya çalışıldığını ifade etti.
SAHTE SİTELERLE “OLTALAMA” TUZAĞI
Niğde’deki rent a car işletmecileri, özellikle internet üzerinden yapılan araç kiralama işlemlerinde dikkatli olunması gerektiğinin altını çizerek, “Günümüzde birçok insan internet üzerinden kolaylıkla araç kiralıyor. Ancak dolandırıcılar da bu kolaylığı suistimal ediyor. Kurumsal firmaların sitelerini taklit ederek sahte siteler oluşturuyorlar. Bu siteler üzerinden ödeme yapan vatandaşlarımız hem araçsız kalıyor hem de maddi zarara uğruyor” dedi.
“ARAÇLARIN BAKIMLI VE GÜVENLİ OLMASINA DİKKAT EDİN”
Dolandırıcılığın yanı sıra vatandaşların araç kiralarken aracın bakım durumuna da dikkat etmesi gerektiğini belirten Niğdeli rent a car sahipleri, “Kiralanan araçların mutlaka bakımlı olması hem can güvenliği hem de seyahat konforu açısından önemli. Lastiklerden motor kontrolüne kadar her ayrıntı önemli. Araç teslim almadan önce firma yetkilisinden mutlaka bilgi alınmalı. Bu sayede tatil ya da yolculuk keyfi kabusa dönüşmez” uyarısında bulundu.
“DENETİMLER ARTMALI, SAHTE SİTELERLE MÜCADELE GÜÇLENDİRİLMELİ”
Sektör temsilcileri, internet dolandırıcılığının artık Türkiye genelinde yaygın bir sorun haline geldiğine vurgu yaparak, “Bu sahte siteler yeni bir durum değil, uzun süredir devam ediyor. Emniyet güçlerimizin ve ilgili kurumların bu konuyla daha fazla ilgilenmesi gerekiyor. Denetimlerin ve takibin artırılmasıyla vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçilebilir” ifadelerini kullandı.