Program kapsamında kadın dernekleri ve üretici kadınlarla bir araya gelen Demirtaş, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta daha etkin rol almasının önemine dikkat çekti.

Demirtaş, ziyarette yaptığı açıklamada, “Kadınların toplumsal hayattaki yeri, bir ülkenin gelişmişlik seviyesini doğrudan gösterir. Bizler, kadınlarımızın her alanda daha görünür ve güçlü olmaları için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Anahtar Parti Niğde İl Kadın Kolları Başkanı Nur Dinçel ise, “Kadınlarımızın yaşadığı zorlukları ve başarılarını aktarma fırsatı bulduk. Genel Merkez Başkanımızın destekleri bizlere motivasyon sağladı. Kadınların siyasette, ekonomide ve sosyal hayatta daha aktif olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.