Borç nedeniyle satışına karar verilen taşınmaz için ilk artırma 9 Eylül 2025’te başlayacak.
Bor İcra Dairesi’nin 2024/241 TLMT. sayılı dosyasına göre, satışa konu taşınmaz; Niğde ili Altunhisar ilçesi Karakapı/Yeni Mahalle’de, 314 ada 1 parselde kayıtlı ve 2.332,70 metrekare yüzölçümüne sahip. Tam hisseli olan taşınmaz, "arsa" niteliği taşırken üzerinde 2 katlı betonarme bir yapı yer alıyor.
YERLEŞİM ALANINDA, ALT YAPI MEVCUT
Taşınmaz, köy merkezinde ve yerleşim alanında bulunuyor. Etrafında yapılaşma mevcut olan arsa, Karakapı Kasabası merkezine yaklaşık 650 metre uzaklıkta. Alt yapı hizmetlerinden faydalanan arsa, yaşam alanı olarak da dikkat çekiyor.
TOPLANTI SALONU VE MESKEN KATLARIYLA KULLANIMA HAZIR
Taşınmaz üzerindeki bina zemin kat, iki normal kat ve bodrumdan oluşuyor. Zemin kat toplantı salonu olarak, üst katlar ise mesken olarak kullanılıyor. Yapıda PVC, ahşap ve çelik doğramalar yer alırken, zeminler seramik ve laminat parke ile kaplı. Ayrıca mutfak dolap ve tezgahı da mevcut. Isıtma sistemi olarak soba kullanıldığı bildirildi.
8 MİLYON TL ÜZERİNDE KIYMET BİÇİLDİ
Taşınmaz için belirlenen muhammen bedel 8 milyon 14 bin 201 TL olarak açıklandı. Satışa %20 KDV oranı uygulanacak. İhale, elektronik ortamda UYAP üzerinden yapılacak olup ayrıntılı bilgilere “esatis.uyap.gov.tr” adresinden 2024/241 TLMT. dosya numarasıyla ulaşılabiliyor.
İcralık taşınmazın ilk açık artırması 9 Eylül 2025 saat 14.25’te başlayacak ve 16 Eylül 2025 saat 14.25’te sona erecek. İlk satışta alıcı çıkmaması durumunda ikinci artırma 7 Ekim 2025 – 14 Ekim 2025 tarihleri arasında yapılacak.