6 YAŞINDA FELÇ GEÇİREN HASTA ŞİFA BULDU

Felç geçiren 6 yaşındaki Adıyamanlı B.B., şifayı SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde bularak sağlığına kavuştu.

Tarih: 03.11.2025 17:06 Güncelleme: 03.11.2025 17:06
6 YAŞINDA FELÇ GEÇİREN HASTA ŞİFA BULDU
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Devlet memuru olan iki çocuk babası B.B., kızının kolunda ve yüzünde uyuşma ve konuşma kaybı meydana gelince Adıyaman’da bir sağlık kuruluşuna başvurduklarını söyledi. Felç geçiren küçük kızın beynine pıhtı attığını ve beynindeki bir damarın tıkandığını ancak Adıyaman’da başvurdukları sağlık kuruluşunda müdahale edilemeyeceğini öğrendiklerini belirten baba B.B. farklı sağlık kuruluşlarına da başvurduklarını ama sonuç alamadıklarını kaydetti.
Yaptıkları araştırma sonrasında, yakınlarının da önerisiyle SANKO Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kolu’yla görüşmeye karar verdiklerini ifade eden baba B.B. yaşadıkları süreci anlatarak, "Zamanla yarışıyorduk. SANKO Üniversitesi Hastanesi’ne başvurma kararımız yakınlarımız tarafından da desteklenince kızımın ambulansla hızlı bir şekilde SANKO Üniversitesi Hastanesi'ne sevkini yaptık. SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde çok ilgilendiler. Kızımız da konuşma kaybı, yüzünde kısmi felç olmuştu. Sağ kolunu hareket ettiremiyordu. Yaklaşık bir saat süren operasyon çok başarılı geçti ve kızımızda gözle görülür iyileşmeler oldu. Konuşması ve yüzündeki felçte düzelme oldu, eski haline döndü. Allah tüm doktorlarımızdan ve çalışanlardan razı olsun. Doç. Dr. Mehmet Kolu Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Anjiyo yöntemiyle beyin damarındaki pıhtıyı çıkarabiliyoruz"
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde görevli Doç. Dr. Mehmet Kolu, beyin damarları tıkanan hastalara 24 saate kadar müdahale edebildiklerini söyledi. Güncel yayınlarda 6 saat olan müdahale sınırının artık 24 saate kadar çıktığını ifade eden Doç. Dr. Kolu, "Kasık veya kol damarından bir iğne ile giriş yapıp anjiyo yöntemiyle beyin damarındaki pıhtıyı çıkarabiliyoruz. Bu işlem sayesinde ömür boyu felçli kalma riskini ciddi oranda düşürüyoruz" diye konuştu.

Hastaların üçte ikisinin inme geçirmemiş gibi normal hayatına dönebildiğini söyleyen Doç. Dr. Kolu, "Çocuklarda bu işlemleri yapmak erişkinlere göre daha zor ve daha ileri merkezlerde yapılabiliyor. Biz de hastanemizde çocuk ve erişkin tüm yaş gruplarında beyin-damar müdahalelerini yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.

"İnme sadece yetişkinlerde görülmez"
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Hasan Kılıç da, "İnme sadece erişkinlerde değil, çocuklarda da görülebilen ciddi bir durumdur. Nadir ama hayati öneme sahip olup her yıl 100 bin çocuktan 2-3’ünde görülür" dedi.

"Erken fark edilirse, beyin dokusu korunabilir ve çocuk normal yaşantısına dönebilir. Belirtileri erken fark etmek, bir çocuğun hayatını kurtarabilir" diyen Dr. Öğr. Üyesi Kılıç, doğumsal kalp hastalıkları, pıhtılaşma bozuklukları, enfeksiyonlar (Menenjit, viral), boyun travmaları, genetik ve metabolik hastalıklar nedeniyle inmenin meydana gelebileceğini kaydetti.

Dr. Öğr. Üyesi Kılıç, ailelerin dikkat etmesi gereken durumları şöyle özetledi: "Kalp hastalıkları düzenli takip edilmeli, enfeksiyonlar erken tedavi edilmeli, boyun travmalarından korunulmalı, genetik danışmanlık alınmalı, sağlıklı yaşam ve yeterli su tüketimine dikkat edilmelidir. Yüzde kayma, asimetri, konuşma bozukluğu, kelimeleri çıkaramama, kol ya da bacakta ani güçsüzlük, görme kaybı, çift görme, ani dengesizlik ve bilinç değişikliği durumlarında vakit kaybetmeksizin bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmeli veya 112 aranmalıdır."

Haber Kaynak : İHA
Yorum

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E: "KENDİSİNE TAVSİYEM, BİZ AZ SÖYLEDİK, O ÇOK ANLASIN"

BAKAN GÖKTAŞ: "GENÇLERİMİZİN İSTİHDAM EDİLMESİ HALİNDE İŞVEREN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİ 5 YIL SÜREYLE DEVLETİMİZ TARAFINDAN KARŞILANACAK"

PAPA 14. LEO'NUN TÜRKİYE ZİYARETİ PROGRAMI NETLEŞTİ

BAKAN TUNÇ: "2002 YILINDA BİN 231 OLAN NOTERLİK SAYISINI 2 BİN 385'E YÜKSELTTİK"

SOSYAL MEDYADA 'MÜKEMMEL HAYAT' GÖSTERİMİNE MARUZ KALANLARDA DEPRESYON ORTAYA ÇIKIYOR

EMNİYET PERSONELİ, ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

BASİT GİBİ GÖRÜNEN SEMPTOMLAR, KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR

GASTROENTEROLOJİ UZMANI UYARDI: "ÇÖLYAK HASTALIĞI HER YAŞTA ORTAYA ÇIKABİLİR"

KIŞIN SAFRA KESESİ SORUNLARI İLE İLGİLİ UYARI: "GEÇMEYEN KARIN AĞRISINA DİKKAT"

SÜREKLİ BİLDİRİM ALMAK KAYGI OLUŞTURUYOR

ORGAN BAĞIŞI HAFTASI'NA ANLAMLI DESTEK: "SANA AŞIK OLMADAN DA KALBİMİ VEREBİLİRİM"

TURUNCU RENKLE LÖSEMİYE FARKINDALIK

GALATASARAY, AVRUPA’DA 10 MAÇ SONRA KAZANDI

VİCTOR OSİMHEN, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GOL KRALLIĞINA YÜKSELDİ

OKAN BURUK: "ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK"

TRENDYOL SÜPER LİG’DE 12. HAFTA HEYECANI

SÜPER LİG'DE 12. HAFTANIN HAKEMLERİ AÇIKLANDI

BEŞİKTAŞ 3 FUTBOLCUSUNDAN EKSİK ÇALIŞTI

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÖZEL TEŞEKKÜR

DÜNYA ŞAMPİYONU TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI, TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

FENERBAHÇE -KAYSERİSPOR MAÇINI OZAN ERGÜN YÖNETECEK

KOCAELİSPOR TARAFTARINA 'MİLLİ MAÇ' ÖDÜLÜ

NİĞDE’DE KAÇAK TÜTÜN VE SİLAH OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI

NİĞDE’DE ULAŞIM ZAMMI YENİ YILA ERTELENDİ

NİĞDE'DE BİNLERCE ÖĞRENCİ İÇİN SON DERS ZİLİ ÇALIYOR

SPOR ENGEL TANIMADI: ALTUNHİSAR’DA RENKLİ BULUŞMA

VALİ ÇELİK’TEN LİDER ÇOCUKLARA ANLAMLI MESAJ: “OKUMAK, DÜŞÜNMEK VE ÜRETMEK GELECEĞİN ANAHTARIDIR”

NİĞDE’DE ORGAN BAĞIŞINA DUYARLILIK ÇAĞRISI

YEŞİL VATAN’A NEFES OL: NİĞDE’DE 11 KASIM’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR 

DİYANET GENÇLİK’TEN ÜNİVERSİTELİLERE MANEVİ DOKUNUŞ

Yükleniyor

  • Cuma 19 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.6 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Pazar 18.4 ° / 4.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4