5. NİĞDE GASTRONOMİ FESTİVALİ BAŞLIYOR
Uluslararası şefler, ünlü sanatçılar ve renkli etkinliklerle Niğde’nin yıldızı, 5. Niğde Gastronomi Festivali’nde parlayacak.
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Niğde’nin en büyük kültür ve lezzet etkinliklerinden biri olan ve 17-23 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek Niğde Gastronomi Festivali, bu yıl 5. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 17-23 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek festival, hem gastronomi hem de kültürel etkinliklerle kenti adeta bir şenlik havasına büründürecek.
Bu yıl düzenlenecek festival için 10 farklı ülkeden 50’den fazla yabancı şef ve Türkiye’nin dört bir yanından 200’den fazla şef Niğde’ye gelecek. Festival kapsamında hem yöresel lezzetler tanıtılacak hem de uluslararası yarışmalar düzenlenecek.
“FESTİVALİMİZ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINIYOR”
Niğde Gastronomi Derneği Başkanı Rıdvan Toprak, festivalin artık uluslararası boyut kazandığını vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:
“Yavaş yavaş uluslararası hale gelen festivalimiz, Türkiye’den ve yurt dışından yoğun ilgi görüyor. Amerika, İran, Filistin, Kazakistan, Azerbaycan, Japonya, Tayland, Fas, Kolombiya, Venezuela ve birçok ülkeden gelecek yarışmacılar ve jüri üyeleri ile bu yıl Niğde, Türkiye’deki gastronomi festivalleri arasında yıldızını parlatacak.”
“RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANACAK”
Festivalin organizasyonunu üstlenen Seel Organizasyon Firması sahibi Serdar Güleş ise vatandaşları ve öğrencileri festival alanına davet ederek şunları söyledi:
“Niğde’miz için çok önemli olan bu etkinlikte vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi hem eğlendirmek hem de gastronomi alanında şehrimize katkılar sağlamak istiyoruz. Birbirinden ünlü sanatçılar, gösteri ekipleri ve çocuklara özel etkinliklerle bu festival çok renkli görüntülere sahne olacak.”
FESTİVALDE SAHNE ALACAK SANATÇILAR
Festival boyunca konserler ve gösterilerle Niğdeliler unutulmaz anlar yaşayacak:
- 17 Ekim Cuma: Cambaz Mithat Ekibi, Turgay Başyayla
- 18 Ekim Cumartesi: DJ Bilal, Ayşe Dinçer
- 19 Ekim Pazar: 8. Nota Müzik Grubu, Efsane 90’lar (Zafer Peker, Taner, Hazal, Zeynep, Şahsenem)
- 20 Ekim Pazartesi: Niğde Ritim Grubu, Ekin Uzunlar
- 21 Ekim Salı: Kuklaların Efendisi (Kukla Show), Esat Ergüven
- 22 Ekim Çarşamba: Işın Karaca
- 23 Ekim Perşembe: Canby & Wolker
YÖRESEL LEZZETLER TANITILACAK
Festival sadece konserlerle değil, aynı zamanda yöresel tatlar ile de öne çıkacak. Çağ kebabı, etli ekmek, söğürme gibi geleneksel lezzetlerin yanı sıra, farklı bölgelerden getirilecek yiyecek ve içecekler de satış stantlarında yer alacak. Ayrıca, giyimden ayakkabıya, halıdan el sanatlarına kadar birçok ürün festival alanında vatandaşlarla buluşacak.
ESNAFA ÇAĞRI
Geçmiş yıllarda yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği festivale Niğde esnafının da aktif katılım sağlaması gerektiğini vurgulayan organizasyon yetkilileri, “Bu fuarlarda şehir dışından gelen esnaf yer alırken, Niğde esnafının yeterince bulunmaması dikkat çekiyor. Hem şehrimizin tanıtımı hem de esnafımızın kazanç sağlaması için Niğde esnafını bu stantlarda görmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.
HALKTAN YOĞUN İLGİ BEKLENİYOR
Yılda bir kez düzenlenen ve Niğde’nin en büyük kültürel etkinliklerinden biri olan Gastronomi Festivali’ne bu yıl da halkın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Festivalin, Niğde turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sunacağı ifade ediliyor.
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Yükleniyor
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 8.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11.6 ° / -0.1 ° Güneşli

