Niğde Yarı Maratonu’nda Coşku Dolu Anlar Yaşandı Niğde’de bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Doğuş Holding Niğde Yarı Maratonu, 20 Nisan 2025 Pazar günü coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına düzenlenen organizasyonda, Türkiye ve farklı ülkelerden gelen 518 sporcu üç farklı parkurda yarıştı. Etkinlik kapsamında 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik yol koşusu ve 5 kilometrelik halk koşusu düzenlendi. 138 sporcu 21K, 277 sporcu 10K, 103 sporcu ise 5K parkurunda mücadele etti. Sporcuların 363’ü erkek, 154’ü kadınlardan oluştu.
En genç katılımcılar 15 yaşındaki Miraç Akyüz ve Elif Coşgun olurken, en yaşlı sporcular 76 yaşındaki Rıza Demir ve 62 yaşındaki Nurten Gül oldu. 511 sporcu parkuru başarıyla tamamlarken, 2 sporcu yarışı bıraktı.
Katılım Uluslararası Boyuta Ulaştı Organizasyona en büyük katılım Türkiye’den (481 sporcu) olurken, Rusya’dan 22, Endonezya’dan 11, Sudan, Kırgızistan ve İran’dan da birer sporcu yer aldı.
Vali Çelik: “Kahramanlar Şehri Niğde” Niğde Valisi Cahit Çelik, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Niğde kahramanlar şehri, şehitler diyarıdır. Bu anlamlı etkinliği de şehrimizin gururu Şehit Ömer Halisdemir adına düzenledik. Spor yapan bireyler hem bedenen hem ruhen güçleniyor.
Gençlerimizin sporla ilgilenmesi bizleri sevindiriyor. Etkinliğe destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.” Başkan Özdemir: “Spor Anlamında Çağ Atladık” Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Sayın Valimizin spora olan ilgisiyle birlikte Niğde’miz bu alanda büyük gelişim gösterdi.
Bugün düzenlenen maraton, kahramanımız Ömer Halisdemir anısına gerçekleştirilerek ayrı bir anlam kazandı. Bu organizasyona destek veren Doğuş Holding’e, Ayhan Şahenk Vakfı’na ve Ferit Şahenk’e teşekkür ediyorum.” Şampiyonlar Meydan’da Ödüllerini Aldı Yarışların ardından Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen törende dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Üç parkurda da büyük mücadeleler yaşandı. Dereceye Giren Sporcular: 21 KM Yarı Maraton - Erkekler: 1. Yasin Ozan 2. Sinan Kosay 3. Rıdvan Aykul 21 KM Yarı Maraton - Kadınlar: 1. Nilay Esen 2. Selda Anlayışlı 3. Nazan Elçin 10 KM Yol Koşusu - Erkekler: 1. Ahmet Emir Saygılı 2. Mesut Akpınar 3. Ömer Önder Karabulut 10 KM Yol Koşusu - Kadınlar: 1. Medine Demir 2. Olga Bondareva 3. Selin Türemiş 5 KM Halk Koşusu - Erkekler: 1. Yaşar Ceylan 2. Eyyüp Sacid Sarıdağ 3. Ömür Özgüzel 5 KM Halk Koşusu - Kadınlar: 1. Esra Özkan 2. Azra Hazal Arı 3. Nisa Büket Hazır
