TÜRK DÜNYASI 10. BELGESEL FİLM FESTİVALİ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu festival, 10 ülke ve 10 şehirden katılımla Ankara’da görkemli bir galayla sona erdi.

Tarih: 26.10.2025 12:35 Güncelleme: 26.10.2025 12:35
TÜRK DÜNYASI 10. BELGESEL FİLM FESTİVALİ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türk Dünyası 10. Belgesel Film Festivali, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen görkemli ödül töreniyle tamamlandı. Bu yıl “10 Ülke 10 Şehir” temasıyla gerçekleştirilen festivalin proje ortakları arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi de yer aldı. Festivalin genel koordinatörlüğünü ise Niğdeli Necmi Pişkin üstlendi.

Tören, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Almula İdil Kılıç’ın “Semerkant’tan Buhara’ya Türk Çini Kültürü” temalı sergisinin açılışıyla başladı. Açılış kurdelesini Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve davetliler birlikte kesti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, festivalin açılış konuşmasını Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Festival Direktörü Menderes Demir yaptı. Demir, Türk dünyasının kültürel zenginliğini belgesel sinema aracılığıyla dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.
Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da konuşmasında, kültür ve sanata verilen desteğin önemine değinerek, Türk dünyası sinemasının güçlenmesine katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

 

Ödüller Sahiplerini Buldu

Festivalin en prestijli ödülleri, sanat ve medya dünyasından isimlerin katılımıyla sahiplerine takdim edildi.

Türk Dünyası Yaşam Boyu Onur Ödülü, BİROY Başkanı Renan Bilek tarafından Abdurrahman Keskin’e verildi.

TÜRKSOY Özel Ödülü ise TÜRKSOY Daire Başkanı Selim Sezer tarafından VAVALLA adlı yapıma takdim edildi.

Geniş Katılımlı Tören

Törene siyaset, sanat, bürokrasi ve basın dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Katılımcılar arasında; Sinema Genel Müdür Yardımcısı Kemal Uysal, AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı, Azerbaycan Başkatibi, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı Başkanı Erdoğan Erdoğdu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Yürütme Kurulu Üyesi ve Jüri Üyesi Doç. Dr. Lokman Zor gibi isimler yer aldı.

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, bu yıl da Türk kültürünü, sanatını ve kardeşliğini beyaz perdeye taşıyarak geniş bir coğrafyadan sinemaseverleri bir araya getirdi. Festival, kültür ve sanat aracılığıyla Türk dünyası dayanışmasının en güzel örneklerinden birine imza attı.

 

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Yorum

Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”

Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı

İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor

Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti

Milli Kayakçı Ebru Tuncer’den Niğde’ye Çifte Gurur

Aladağlar’da Kaçak Avcılığa Ağır Ceza

Niğde Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Arenada

Niğde’de Kadınlara Ücretsiz Hukuki Destek Dönemi Başladı

Altunhisar’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Köksal Kılıç: NESOB Başkanlığı İçin Yola Çıktı

Başkan Özdemir’den Çat Kapı Ziyaret

Okul Sporları Güreş Heyecanı Sona Erdi

Deprem Haftası’nda AFAD Gönüllülük Eğitimi

Altunhisar’da Yeni Su Kuyusu Devrede

Niğde’de Acil Servis Kapasitesi Güçlendi

Bozköy İmam Hatip Ortaokulu’nda Kur’an-ı Kerim Sınıfı Açıldı

SGK Borçlarına Yeni Ödeme Kolaylığı

Niğde’de İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Yapıldı

Niğde’de Dayanışma İçin Engelsiz İftar Sofrası Kuruldu

Dekan Öğrencilerle Buluştu

Niğde’de Bir Haftada 3 Bin 260 Sürücüye Ceza

Yeşilay’dan Vali Akmeşe’ye Anlamlı Ziyaret

Halk Eğitim’den Doğal Gazlı Kalorifer Ateşçiliği Kursu

Eğitimde Şiddete Karşı Sessiz Kalmayacağız

Hulus Özen, İstanbul’da Güllücelilerle İftar Sofrasında Buluştu

Satrançta Gençler İl Birincileri Belli Oldu

Niğde’de Budama Kursu Başlıyor

Hüdavend Hatun Lisesi’nde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İstanbul’da Niğdeliler Büyük İftar Sofrasında Buluştu

Uzkurt’tan Çamardı ve Çiftlik’e Saha Ziyareti

Yükleniyor

loading
  • Salı 5.8 ° / -4.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 9 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14