SERGEN YALÇIN: "NEREDEYSE POZİSYON VERMEDİĞİMİZ MAÇTAN 2 PUAN KAYBEDEREK AYRILIYORUZ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, derbi müsabakası sonrası yaptığı açıklamada, "Neredeyse pozisyon vermediğimiz maçtan 2 puan kaybederek ayrılıyoruz" dedi.

Tarih: 05.10.2025 15:15 Güncelleme: 05.10.2025 15:15
SERGEN YALÇIN:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında oynanan derbi müsabakasında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu. Ezeli rakiplerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Yalçın, "Öncelikle Galatasaray taraftarlarına ve camiasına teşekkür ediyorum. Rahmetli kardeşimle alakalı bir pankart gördüm tribünlerde ve duygulandım. Maça gelirsek oyun başında planımız çok net tuttu. İşler bizim için iyi başladı. Rakibi kontrol etmekte ve sahamıza sokmamakta iyi işler yaparak başladık. Golü de bulduk, öne geçtik. Kırmızı kart olduktan sonra gece çok iyi bitecek diye düşünüyorduk. Bazen futbolda evdeki hesap çarşıya uymuyor. Yediğimiz golle rakip iştahlandı. Daha çok topa sahip olmaya çalıştı. Galatasaray'ın 6 numaralarla yaptığı baskı sonucu attığı golleri biliyorduk. Kendi yaptığımız hatadan gol yememiz bizi üzdü. Müsabakayı kazanabilirdik fakat 1-1'lik skorla ayrıldık. Rakibe pek pozisyon vermedik bile. Camia olarak en üzücü olan galip gelebilecekken beraberlikle ayrılıyor olmamız. Bizim için üzücü bir final oldu. Neredeyse pozisyon vermediğimiz maçtan 2 puan kaybederek ayrılıyoruz. Kısmet değilmiş" diye konuştu.

"Bu oyun hatalar oyunu"
Mert Günok'un performansı hakkında sorulan soruyu da cevaplayan Yalçın, "Kalemize bugün çok top gelmedi. O yüzden bugün Mert'in performansını değerlendirebileceğimiz bir durum söz konusu olmadı. Mert, milli takım kalecisi. Biliyorsunuz, bir önceki teknik direktörlük görevimde Mert'i Beşiktaş'a ben aldırdım. Zaman zaman hatalar yapabilir. Bu oyun hatalar oyunu. Ama bu maçta Mert'lik bir durum olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"Belki de Türkiye'deki en zorlu deplasmanlardan birinde oynadık"
Rakibin 10 kişi kalmasının ardından daha fazla pozisyona giremedikleri için şikayet eden Sergen Yalçın, "Bu işler psikolojik oluyor. 1-0 öndesiniz ve zor bir deplasmanda oynuyorsunuz. Rakip güçlü bir kadroya sahip. Belki de Türkiye'deki en zorlu deplasmanlardan birinde oynuyorsunuz. Oyuncular geçen hafta da bunu yaptılar. Oyuncularda eskiden gelen bazı alışkanlıklar var. İnsanlar alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyor. Bunu zamanla çözeceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Her geçen maçta kendilerini daha da geliştirmeye devam edeceklerini belirten Yalçın, "Performansları maç maç değerlendirmek lazım. Bazı maçlar kötü oynayan oyuncular bazı maçlarda iyi oynayabiliyor" diye aktardı.
Derbide yapılan değişiklikler hakkında sorulan soruya ise Sergen Yalçın, "Değişiklikleri sakatlıklara göre yaptık daha çok. Genelde de öyle oluyor. Bazen de hamle yapma fırsatı buluyoruz. Geçen hafta Jota hamlesi yaptık, bu hafta Rashica hamlesi yaptık. Bu maçta da bazı pozisyonlarda sakatlanan oyuncularımız oldu ve genelde o yüzden değişiklik yaptık" açıklamalarında bulundu.

"Oyuncu grubumuzla devamlılık sağlamakta zorlanıyoruz"
Ligde 1 maçı eksik olan siyah-beyazlıların teknik direktörü, "Erteleme maçlarını da anlayamıyorum. Neden maçları erteliyoruz? Oyuncu grubumuzla devamlılık sağlamakta zorlanıyoruz. Ama çözemeyeceğimiz bir durum değil. Milli takım arasına kendimizi zaten en az hasarla atmayı planlıyorduk" dedi.
Deneyimli teknik adam, Galatasaray'ın salı, kendilerinin de pazartesi günü maç yaptıklarını iki takımın performansının ve sahada görülen yorgunluk belirtilerinin buna bağlı olduğunu da aktardı.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "TÜRKİYE'DE UYUYANLARI UYANDIRMAYA BİR ŞULE YETMİŞTİR"

ÜMİT MİLLİ FUTBOL TAKIMI, UKRAYNA MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

İŞİTME ENGELLİLER A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, DEAFLYMPİCS’TE İRAN İLE KARŞILAŞACAK

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

DOMENİCO TEDESCO: "OYNAMAK İSTEDİĞİMİZ OYUN TARZINDA GÜCE ÇOK İHTİYAÇ VAR"

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN'I KONUK EDECEK

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, 10. KEZ BURSA'DA

TİM JABOL FOLCARELLİ, TRABZONSPOR'UN EN İSTİKRARLI OYUNCUSU OLDU

ÇAKMUR: BAŞARILARIMIZI TAKIM RUHU İLE ELDE EDİYORUZ

ACUN ILICALI'DAN, HULL CİTY TARAFTARI OWEN GRİFFİTHS'E JEST

İŞİTME ENGELLİ SPORCULAR OLİMPİYAT YOLUNDA

BEŞİKTAŞ GÜNÜN İLK ÇALIŞMASINI SALONDA YAPTI

TORUN: "BAHİS OYNAMAK İLE ŞİKE AYRIMI YAPILMALI"

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA 4. ELEME TURUNUN PROGRAMI AÇIKLANDI

DOĞAN: "HER YIL 125 BİN ÇOCUK GIDA ZEHİRLENMESİNDEN ÖLÜYOR"

DİYABET ORANINDA TÜRKİYE'DE İLK SIRADAKİ ŞEHİR BELLİ OLDU

ORGAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

GIDA ZEHİRLENMESİ ALARMI: "3 CAN ALAN ZEHİRLENMENİN NEDENİ HİJYEN"

PROF. DR. BALDANE: "HER İKİ DİYABET HASTASINDAN BİRİ HASTALIĞININ FARKINDA DEĞİL"

DİYABET ALARMI, UZMANDAN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

KELEBEK HASTALIĞI (LUPUS) KADINLARDA 9 KAT FAZLA GÖRÜLÜYOR

UZMANINDAN UYARI: "2045 YILINDA DİYABETLİ BİREY SAYISI TÜRKİYE'DE 13,4 MİLYON OLACAK"

DİYABET SESSİZCE İLERLİYOR: UZMANLARDAN ERKEN TANI ÇAĞRISI

DÜNYA GENELİNDE HER 10 YETİŞKİNDEN 1’İ DİYABET HASTASI

GİZLİ ŞEKERLERİ TANIMAK DİYABETTEN KORUYOR

DİYABETE KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURUDU

ANTİMİKROBİYAL FARKINDALIK HAFTASI ETKİNLİĞİ

RAHATSIZLANAN İKİ HASTA HELİKOPTER AMBULANSLA ÇANAKKALE'YE SEVK EDİLDİ

DİYABET FARKINDALIĞI İÇİN EĞİTİM

KAN BAĞIŞ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Yükleniyor

  • Cuma 10.5 ° / 1.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 9.3 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8 ° / 1.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7