ÖZEL HASTANEDE GUATR AMELİYATINA GİRDİ, SESİNDEN OLDU

Kayseri'de özel hastanede guatr ameliyatına giren kadın, ses telinin kesildiğini iddia etti.

Tarih: 29.10.2025 18:13 Güncelleme: 29.10.2025 18:13
ÖZEL HASTANEDE GUATR AMELİYATINA GİRDİ, SESİNDEN OLDU
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kayseri'de yaşayan 45 yaşındaki Gülhan Yıldırım, guatr hastalığından dolayı Özel Dünyam Hastanesine başvurdu. Burada ameliyat edilen Yıldırım'ın iddiasına göre ameliyat sırasında ses teli kesildi. Gülhan Yıldırım, İl Hasta Hakları Kuruluna başvurarak şikayetçi oldu.
Yanlış ameliyatın ardından hayatı kararan mağdur kadın yaşadığı zorlukları anlatarak, "Guatr hastalığım nedeniyle doktora gittim. Muayene oldum ve muayenem sonucu ameliyat önerdiler. Benim guatrım 4 milimetre çapındaydı. Doktor hemen bir ameliyat gerçekleştirmemiz gerektiğini söyledi. Doktora güvenerek ameliyat oldum. Ameliyattan çıktıktan sonra sesimi kaybettim. Konuşamadığımda doktora sordum. Doktor bana 1 hafta veya 15 gün içerisinde sesimin tekrar düzeleceğini söyledi ve süreklide kortizon yüklediler. Her gittiğimde "1 aya, 3 aya tekrar gelecek sesin acele etme" diyerek beni oyaladılar. 22 Nisan 2024 de ameliyat oldum. 1.5 buçuk yıldır konuşamadım. 1 buçuk yılsonunda da sesim yok. 6 ay kortizon kullandım. Bu durumu her dile getirdiğimde doktor benimle sürekli dalga geçerek ‘ ben seni zaten duyuyorum biraz sessiz kalsan ne olur sanki ?" dedi. Çocuklarımla bile "annenizin sesi biraz kısık olsun kısık olsa ne olacak kafanız rahatlar başınız ağrımaz 'gibisinden sözler söyleyerek dalga geçti. Ben şuan da konuşamıyorum" dedi.

"Konuşunca sanki sırtımda kocaman bir taş var"
Yıldırım, "Konuşurken nefes alamıyorum ve benim gitmediğim doktor kalmadı. Ben en son gittiğim doktorda ses teli felci olduğumu anladım. Doktora tekrar gidip benim zaten ses teli felcim varmış dediğimde doktor küfür etti. Sesiniz gelecek dedi ve 1 buçuk yıl oldu hala sesim yok. Çalışma hayatımı kaybettim, çocuklarımla iletişim kuramıyorum, sosyal hayatımı kaybettim. Biz kime güveneceğiz. Hastanenin benim masrafımı karşılamasını istiyorum ve ben sesimi kaybettiğim için benim ödediğim paranın geri ödenmesini istiyorum. Doktorun arkamda duracağı yerde hala beni oyalayarak istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz diyor ve hiçbir şey çıkmaz diyor. Benim bu sesim böylemi kalacak ben kimseyle iletişim kuramıyorum. Kimseyle sohbet edemiyorum, hiçbir yere çıkamıyorum. Allah korusun benim başıma bir iş gelse beni kim kurtaracak. Kapalı alanlara giremiyorum, bulunamıyorum. Banyoda bile zor duruyorum. Burun kuruluğu, denge kaybı ve şuanda sol kulağım duymuyor" diye konuştu.

"Doktorlara yüzde 100 güvenmemek gerektiğini burada da anlamış bulunuyoruz"
Mağdur kadını evinde ziyaret eden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Bir arabayı tamir eden ustanın başka bir parçayı bozma ihtimali olduğu gibi doktorunda ameliyattan sonra hata yapma ihtimali var. Doktorlar meslek olarak çok üst bir segmentteler ama davranışları itibarıyla çok düşe biliyorlar. Bir hastanın ameliyattan sonra dalga geçmek çocuklarının yanında alay etmek ve bir seviyesizlik yapmakta doktorlara has olabiliyormuş. Dünyam Hastanesi'ne gidip böyle bir yanlış ameliyattan sonra sahip çıkılmaması da hastanenin ayıbı. Hastayı da siyasi bir şekilde hastayı tehdit etmesi de başka bir sorun. Doktorlar veya hastaneler ile ilgili bir sorun yaşadığınızda bunu şikâyet edebileceğiz yerler var. Hasta Hakları Kurulu var ve şikâyet ettikten sonra tazminatlarınızı da alabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "TÜRKİYE'DE UYUYANLARI UYANDIRMAYA BİR ŞULE YETMİŞTİR"

ÜMİT MİLLİ FUTBOL TAKIMI, UKRAYNA MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

İŞİTME ENGELLİLER A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, DEAFLYMPİCS’TE İRAN İLE KARŞILAŞACAK

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

DOMENİCO TEDESCO: "OYNAMAK İSTEDİĞİMİZ OYUN TARZINDA GÜCE ÇOK İHTİYAÇ VAR"

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN'I KONUK EDECEK

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, 10. KEZ BURSA'DA

TİM JABOL FOLCARELLİ, TRABZONSPOR'UN EN İSTİKRARLI OYUNCUSU OLDU

ÇAKMUR: BAŞARILARIMIZI TAKIM RUHU İLE ELDE EDİYORUZ

ACUN ILICALI'DAN, HULL CİTY TARAFTARI OWEN GRİFFİTHS'E JEST

İŞİTME ENGELLİ SPORCULAR OLİMPİYAT YOLUNDA

BEŞİKTAŞ GÜNÜN İLK ÇALIŞMASINI SALONDA YAPTI

TORUN: "BAHİS OYNAMAK İLE ŞİKE AYRIMI YAPILMALI"

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA 4. ELEME TURUNUN PROGRAMI AÇIKLANDI

DOĞAN: "HER YIL 125 BİN ÇOCUK GIDA ZEHİRLENMESİNDEN ÖLÜYOR"

DİYABET ORANINDA TÜRKİYE'DE İLK SIRADAKİ ŞEHİR BELLİ OLDU

ORGAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

GIDA ZEHİRLENMESİ ALARMI: "3 CAN ALAN ZEHİRLENMENİN NEDENİ HİJYEN"

PROF. DR. BALDANE: "HER İKİ DİYABET HASTASINDAN BİRİ HASTALIĞININ FARKINDA DEĞİL"

DİYABET ALARMI, UZMANDAN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

KELEBEK HASTALIĞI (LUPUS) KADINLARDA 9 KAT FAZLA GÖRÜLÜYOR

UZMANINDAN UYARI: "2045 YILINDA DİYABETLİ BİREY SAYISI TÜRKİYE'DE 13,4 MİLYON OLACAK"

DİYABET SESSİZCE İLERLİYOR: UZMANLARDAN ERKEN TANI ÇAĞRISI

DÜNYA GENELİNDE HER 10 YETİŞKİNDEN 1’İ DİYABET HASTASI

GİZLİ ŞEKERLERİ TANIMAK DİYABETTEN KORUYOR

DİYABETE KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURUDU

ANTİMİKROBİYAL FARKINDALIK HAFTASI ETKİNLİĞİ

RAHATSIZLANAN İKİ HASTA HELİKOPTER AMBULANSLA ÇANAKKALE'YE SEVK EDİLDİ

DİYABET FARKINDALIĞI İÇİN EĞİTİM

KAN BAĞIŞ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Yükleniyor

  • Cuma 10.5 ° / 1.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 9.3 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8 ° / 1.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7