ORGAN BAĞIŞINDA LİDER BÖLGENİN YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Organ bağışında Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Yalova illerini de kapsayan Bursa bölgesinin il sağlık müdürleri, organ nakil koordinatörleri ve hastane yöneticileri düzenlenen koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

Tarih: 05.11.2025 17:19 Güncelleme: 05.11.2025 17:19
ORGAN BAĞIŞINDA LİDER BÖLGENİN YÖNETİCİLERİ BİR ARAYA GELDİ
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Son 14 yılda 12’nci kez Türkiye lideri olan Bursa bölgesinin, bu başarısında emeği geçenlerin onurlandırıldığı toplantıda; vefat eden yakınlarının organlarını bağışlayan vatandaşların konuşmaları da duygu dolu anlar yaşattı.
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlenen toplantıya Bursa Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Çetin, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Miraç Çavdar, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı’nın yanı sıra bölgenin organ nakil koordinatörleri, kamu ve özel hastanelerinin yöneticileri de katıldı. Organ bağışı ile ilgili uluslararası sanatçıların eserlerinin yer aldığı serginin kurdele kesimi ile başlayan toplantıda Bursa Bölge Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Doç. Dr. Gülbahar Çalışkan, bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Bursa yeniden zirvede
Doç. Dr. Çalışkan’dan sonra kürsüye çıkan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çetin ise, Sağlık Bakanlığı’nın organ bağışı konusuna oldukça hassasiyet yaklaştığını belirtti. Organ bağışının zor bir konu olduğunu ancak dışarıdan bakıldığında bu zorluğun anlaşılamadığına dikkat çeken Çetin, "Bu stresli ortamda kişi eğer sağken organ bağışına yönelik beyan bırakmadıysa mevzuatımız gereği aileden izin almadan organlarını alamazsınız. Gerçekten zor bir ortam. Bir taraftan aileler yaslarını yaşıyor, bir taraftan 7-8 kişiye umut olma imkânı var. Bu kritik zamanı yönetemezseniz işler yürümüyor. Balıkesir Şehir Hastanesi ve Bursa Şehir Hastanesi öncülüğünde ve diğer illerimizin katkılarıyla geçtiğimiz yıl Antalya’ya devrettiğimiz organ bağışı birinciliğini bu yıl geri aldık. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Kızımın vasiyetini yerine getirdik"
Toplantı, vefat eden yakınlarının organlarını bağışlayan kişilerin konuşmaları ile devam etti. Geçtiğimiz yıl geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve organlarıyla birçok hastaya umut olan Rabia Seyhan’ın annesi Selma Seyhan’ın yaptığı konuşma, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Kızının vasiyetini yerine getirdiklerini dile getiren anne Seyhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Merhume Rabia Seyhan’ın annesiyim. Bundan tam 16 ay öncesi trafik kazası geçirdi. Kazadan 2 gün önce kendisiyle bir konuşma yapmıştık. Ben organlarımı bağışlayacağım demişti. Pazar günü de kaza geçirdi. 11 gün yoğun bakımda kaldı. Sonrasında vefat etti organlarını bağışladık. Kızımızın vasiyetini yerine getirdik. Hem üzücü hem de gurur verici bir şey. Kızımın vasiyeti yerine geldi. Nice canlara can oldu. Kalbini verdiğimiz kişi de vefat ettiğini duydum. Allah rahmet eylesin. İnşallah öbür dünyada buluşmuşlardır. Organları herkes bağışlasın. Nice genç yaşta organ bekleyen hastalarımız var. Bir insana can olmak bütün insanlara can olmaktır. Ben buna inanarak kızımın organlarını verdim."
Program, nakil sayesinde hayata tutunan bireylerin görüşleriyle devam etti. Daha sonra Bursa bölgesinin Türkiye’nin zirvesinde yer almasında emeği geçen kişilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E: "KENDİSİNE TAVSİYEM, BİZ AZ SÖYLEDİK, O ÇOK ANLASIN"

BAKAN GÖKTAŞ: "GENÇLERİMİZİN İSTİHDAM EDİLMESİ HALİNDE İŞVEREN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİ 5 YIL SÜREYLE DEVLETİMİZ TARAFINDAN KARŞILANACAK"

PAPA 14. LEO'NUN TÜRKİYE ZİYARETİ PROGRAMI NETLEŞTİ

BAKAN TUNÇ: "2002 YILINDA BİN 231 OLAN NOTERLİK SAYISINI 2 BİN 385'E YÜKSELTTİK"

SOSYAL MEDYADA 'MÜKEMMEL HAYAT' GÖSTERİMİNE MARUZ KALANLARDA DEPRESYON ORTAYA ÇIKIYOR

EMNİYET PERSONELİ, ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

BASİT GİBİ GÖRÜNEN SEMPTOMLAR, KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR

GASTROENTEROLOJİ UZMANI UYARDI: "ÇÖLYAK HASTALIĞI HER YAŞTA ORTAYA ÇIKABİLİR"

KIŞIN SAFRA KESESİ SORUNLARI İLE İLGİLİ UYARI: "GEÇMEYEN KARIN AĞRISINA DİKKAT"

SÜREKLİ BİLDİRİM ALMAK KAYGI OLUŞTURUYOR

ORGAN BAĞIŞI HAFTASI'NA ANLAMLI DESTEK: "SANA AŞIK OLMADAN DA KALBİMİ VEREBİLİRİM"

TURUNCU RENKLE LÖSEMİYE FARKINDALIK

GALATASARAY, AVRUPA’DA 10 MAÇ SONRA KAZANDI

VİCTOR OSİMHEN, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GOL KRALLIĞINA YÜKSELDİ

OKAN BURUK: "ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK"

TRENDYOL SÜPER LİG’DE 12. HAFTA HEYECANI

SÜPER LİG'DE 12. HAFTANIN HAKEMLERİ AÇIKLANDI

BEŞİKTAŞ 3 FUTBOLCUSUNDAN EKSİK ÇALIŞTI

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÖZEL TEŞEKKÜR

DÜNYA ŞAMPİYONU TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI, TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

FENERBAHÇE -KAYSERİSPOR MAÇINI OZAN ERGÜN YÖNETECEK

KOCAELİSPOR TARAFTARINA 'MİLLİ MAÇ' ÖDÜLÜ

NİĞDE’DE KAÇAK TÜTÜN VE SİLAH OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI

NİĞDE’DE ULAŞIM ZAMMI YENİ YILA ERTELENDİ

NİĞDE'DE BİNLERCE ÖĞRENCİ İÇİN SON DERS ZİLİ ÇALIYOR

SPOR ENGEL TANIMADI: ALTUNHİSAR’DA RENKLİ BULUŞMA

VALİ ÇELİK’TEN LİDER ÇOCUKLARA ANLAMLI MESAJ: “OKUMAK, DÜŞÜNMEK VE ÜRETMEK GELECEĞİN ANAHTARIDIR”

NİĞDE’DE ORGAN BAĞIŞINA DUYARLILIK ÇAĞRISI

YEŞİL VATAN’A NEFES OL: NİĞDE’DE 11 KASIM’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR 

DİYANET GENÇLİK’TEN ÜNİVERSİTELİLERE MANEVİ DOKUNUŞ

Yükleniyor

  • Cuma 19 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.6 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Pazar 18.4 ° / 4.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4