Niğde Organize Sanayi Bölgesi (OSB), çevre dostu bir uygulamayla büyük bir tasarrufa imza attı. OSB Müdürü Mahmut Peşin, bölgedeki hafriyat atıklarının mobil konkasör sistemiyle geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilir hale getirildiğini açıkladı.
Peşin, hafriyatların alt temel malzemesine dönüştürülerek yol reglaj ve çeşitli altyapı çalışmalarında değerlendirildiğini belirtti. Bu sayede, hem yeni malzeme alımının önüne geçildiğini hem de çevre kirliliğinin azaltıldığını vurguladı. Uygulamanın ekonomik boyutuna dikkat çeken Peşin, yapılan dönüşüm sayesinde yaklaşık 40 milyon TL tasarruf sağlandığını ifade etti.
OSB Müdürü Mahmut Peşin, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen bu tür uygulamaların yaygınlaştırılacağını belirterek, “Hem maliyetleri düşüren hem de çevreyi koruyan projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
Niğde OSB’de hayata geçirilen bu yöntem, hem ekonomik hem çevresel açıdan örnek bir uygulama olarak dikkat çekiyor.