Kentin kültür ve sanat yaşamına on yıldır önemli katkılar sunan dernek, bu anlamlı günde üyeleri, sanatseverler ve davetlilerle bir araya geldi.
Programa protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda sanat dostu katıldı.

Etkinlikte konuşan Niğde Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meral Bıyık, derneğin on yıllık serüvenine değinerek şu ifadeleri kullandı: “10 Ekim 2015 tarihinde yola çıktık. Amacımız, her yaştan bireyin kalbine sanat ve sevgi dokunuşu yapabilmekti. Bugün geldiğimiz noktada, bu hedefi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Niğde’nin kültürel mirasını korumak ve sanatı daha geniş kitlelere ulaştırmak için birçok proje hayata geçirdik.”

Bıyık, 10. yılın sadece geçmişin bir kutlaması değil, aynı zamanda geleceğe dair yeni hedeflerin başlangıcı olduğunu vurgulayarak, “Önümüzdeki süreçte de kültür ve sanatın her alanında üretmeye, paylaşmaya ve ilham vermeye devam edeceğiz. Bizi bu yolda yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Nice yıllara hep birlikte…” dedi.
Kutlama programı, konuşmaların ardından derneğin bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinliklerden oluşan fotoğraf sergisi ve çeşitli sanat gösterileriyle sona erdi.