MEME KANSERİNİ ERKEN TEŞHİSLE YENDİ, ŞİMDİ DİĞER KADINLARA UMUT OLUYOR

Denizli'de 1 yıldır meme kanseriyle mücadele eden 41 yaşındaki Ayşegül Günbal, erken teşhis sayesinde başarılı bir tedavi süreci geçiriyor.

Tarih: 09.10.2025 18:43 Güncelleme: 09.10.2025 18:43
MEME KANSERİNİ ERKEN TEŞHİSLE YENDİ, ŞİMDİ DİĞER KADINLARA UMUT OLUYOR
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Erken tanının önemini diğer kadınlara anlatmayı ödev edinen Ayşegül Günbal, taramaya yönlendirdiği 2 kadında da meme kanserinin erken tanısını sağladı.

Denizli'de yaşayan 41 yaşındaki Ayşegül Günbal, göğsündeki şekil bozukluğunu ilk olarak önemsemedi. Daha sonra sonraki süreçte içinin rahat etmediğini belirten Ayşegül Günbal, Pamukkale Üniversitesi Hastanesine giderek tarama yaptırdı. Yapılan taramalar neticesinde meme kanseri olduğunu öğrenen Ayşegül Günbal, çok korktuğunu, ancak doktorların erken teşhis ile meme kanseri tedavi edilebildiğini ve sürecin yönetilebilir olduğunu söylediğini ifade etti. 1 yıllık tedavi sürecinin zorlu olduğunu ancak sağlığına kavuştuğunu ifade eden Ayşegül Günbal, "Tedavi sürecim boyunca birçok şey öğrendim. En önemlisi de şu oldu: Erken tanı hayat kurtarıyor. Ben bu hastalığı yaşadım ama yaşadıklarımın başka kadınların da başına gelmesini istemiyorum. Bu yüzden çevremdeki kadınlara yaşadığım süreci anlatmaya başladım. Başta kız kardeşim olmak üzere pek çok kadını taramaya yönlendirdim. Onların bazıları da taramalar sonucu riskli durumlarla karşılaştı. İki arkadaşımda meme kanseri erken evrede tespit edildi ve hemen tedavilerine başlandı. Şimdi onlar da aynı benim gibi süreci yönetiyorlar. Artık tek bir amacım var; Daha fazla kadının erken tanı ile bu hastalığı kolaylıkla atlatabilmesini sağlamak. Kadınlara önerim, elle muayeneyi ihmal etmeyin. Vücudunuzu tanıyın. Her yıl düzenli olarak tarama yaptırın. Kanserle mücadelede erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor" dedi.

"Ablamın sayesinde ben de bilinçlendim"
Ablası Ayşegül Günbal sayesinde hastaneye başvuran Nurgül Dağüstü, "Açıkçası ben de ablam sayesinde hastaneye geldim. Onun yaşadığı süreç beni çok etkiledi. Kendi kendime düşündüm: ‘Ben neden kontrole gitmiyorum?' Sonra Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdum, taramalarımı yaptırdım. Çok şükür herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı ama artık çok daha dikkatliyim. Çevremdeki kadınlara da sürekli söylüyorum: Bu korkulacak bir süreç değil. Gidip tetkiklerinizi yaptırın ve muhtemel bir hastalık varsa erken teşhisle önlem alın. Ablamın sayesinde ben de bilinçlendim. Bu konuda daha dikkatliyim artık" ifadelerini kullandı.

"Erken tanı ile yüz güldüren sonuçlar almak mümkün"
Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Gököz Doğu hastanın tedavi süreci ile ilgili şunları dile getirdi: "Meme kanseri hem dünyada hem de ülkemizde en sık karşılaşılan kanser türlerinden biri. Ancak sevindirici olan şu ki, erken evrede tespit edilen vakalarda tedavi başarısı oldukça yüksek. Ayşegül Hanım da bize başvurduğunda hastalığı erken evredeydi. Bu nedenle tedaviye hemen başladık ve yaklaşık bir yıllık sürecin sonunda çok başarılı sonuçlar aldık. Bu süreçte Ayşegül Hanım'ın gösterdiği sabır, kararlılık ve mücadele azmi gerçekten örnek alınacak düzeydeydi. Sadece kendi sağlığı için değil, çevresindeki kadınlar için de adım attı. Tarama konusunda farkındalık oluşturdu. Onun yönlendirmesiyle hastanemize gelen iki kadında daha meme kanseri erken evrede teşhis edildi ve tedavi süreçleri başlatıldı. Bu, erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. Hastalarımıza bu bilinci kazandırmak, kontrolleri aksatmamalarını sağlamak bizim için çok önemli. 10-20 yıl boyunca takip ettiğimiz, sağlıklı bir yaşam sürdüren birçok hastamız var. Bu başarıların temelinde ise düzenli tarama ve erken tanı yatıyor. Özellikle 40 yaş üzeri kadınların yılda bir kez mamografi çektirmelerini ve kendi kendine muayeneyi öğrenmelerini mutlaka öneriyoruz. Unutmayın; geç kalınmış bir tanı, bazen hayatlara mal olabilir. Ama erken tanı ile yüz güldüren sonuçlar almak mümkün."

Haber Kaynak : İHA
Yorum

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: NİĞDE'Yİ ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ

BOR SANAYİ SİTESİNE TİLKİ DADANDI: ESNAFIN TAVUĞUNU TELEF ETTİ

GAZZE'DE ATEŞKESİN İLAN EDİLMESİNDEN BU YANA CAN KAYBI 241'E YÜKSELDİ

4. KATTAN DÜŞEN İNŞAAT İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

ENGELLİ YAŞLI KADIN, YANGINDA HAYATINI KAYBETTİ

SEMT PAZARINI KANA BULADILAR: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 8 KASIM ZAFER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILMAK ÜZERE AZERBAYCAN'DA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 8 KASIM ZAFER GÜNÜ'NÜN KUTLANDIĞI TÖREN ALANINDA

BAKAN BAYRAKTAR: "YAKLAŞIK 97 BİN MADEN RUHSATIN İPTALİNİ SAĞLADIK"

PALANDÖKEN: "BASİT USUL KARARI ESNAFI HAZIRLIKSIZ YAKALADI"

HAK-İŞ BAŞKANI ARSLAN: "ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU'NUN YAPISI DEĞİŞMEDİKÇE İŞÇİ KESİMİNİN KATILMAMASI KARARINI DESTEKLİYORUZ"

FENERBAHÇE İLE KAYSERİSPOR 49. RANDEVUDA

KOCAELİSPOR İLE GALATASARAY 41. RANDEVUDA

EUROLEAGUE'DE 9. HAFTANIN ARDINDAN

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU’NDAN MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

ANTALYASPOR - BEŞİKTAŞ MAÇININ VAR'I ALPER ÇETİN OLDU

MERVE DİNÇEL KAVURAT: "EŞİM 'BUGÜNE KADAR GÖRDÜĞÜM EN İYİ KADIN TAEKWONDOCU SENSİN' DERDİ"

FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR, ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında yarın Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamladı.

BARCELONA YUVASINA DÖNDÜ

KIŞ AYLARI ÖNCESİ SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI UYARI: "SAÇIN DA NEME İHTİYACI VAR"

PROF. DR. OKTAY: "ORGAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLMELİ"

KAYINVALİDE 20 YILLIK DAMADINA BÖBREĞİNİ VERDİ

21 SENE NAKİL BEKLEYEN HASTA, 45 YAŞINDA YENİ BÖBREĞİNE KAVUŞTU

‘KEPÇE KULAK’ SORUNU ÇOCUKLARDA ÖZGÜVENİ ZEDELİYOR

5 KİŞİ, DÜNYAYA YENİ GÖZLERİYLE 'MERHABA' DEDİ

BEBEK DOSTU HASTANELER ULUSAL EKİP TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

ANNE ADAYLARINA BİREBİR DESTEK

NİĞDE BELEDİYESPOR, SUVERMEZ DEPLASMANINDA (CANLI YAYIN)

Yükleniyor

  • Pazar 18.4 ° / 4.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.2 ° / 8.5 ° false
  • Salı 18.1 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4