KANSER TARAMALARI DEVAM EDİYOR

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk başkanlığında İlçe Sağlık Müdürleri ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları'nın katılımıyla Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tarih: 14.10.2025 16:34 Güncelleme: 14.10.2025 16:34
KANSER TARAMALARI DEVAM EDİYOR
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toplantıda açıklamalarda bulunan Uz. Dr. Berna Öztürk, "Ekim ayında ilk 10 gün içinde en fazla mamografi çekimi yapan 30 merkezin içinde ilimizden Pamukkale KETEM 1., Merkezefendi KETEM 8. ve Mobil Kanser Tarama Tırımız da 11. sırada yer aldı" dedi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Başkan Yardımcıları ve Birim Sorumlularının da katıldığı toplantıda; il genelinde yürütülen birinci basamak sağlık hizmetlerinin mevcut durumu ele alınarak sahada yürütülen çalışmaların etkinliği, hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyetine yansımaları ayrıntılı olarak incelendi. İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinin GÖREN izleme ve değerlendirme sistemindeki birinci basamak sağlık hizmetleri göstergeleri üzerinden hizmet değerlendirmesi yapıldı. Halk Sağlığı Başkanlığı birim sorumluları tarafından birim sunumları yapılarak, iş ve işleyişe yönelik bilgilendirme ve değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda; İlçe Sağlık Müdürleri ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlarının talep ve önerileri görüşüldü.

Toplantı sonunda, 2025 yılında kanser taramalarında ve "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" projesi kapsamında hedef nüfuslara gören en çok başarılı performans sergileyen ilçelere teşekkür belgesi verildi. İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına tebriklerini ileterek ekipleri adına başarılı ilçelerin İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlarına belgelerini takdim etti.

Denizli, Türkiye'de birinci sırada yer aldı
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Denizli'nin, Türkiye geneli büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, Ekim Ayında ilk 10 gün içinde en fazla mamografi çekimi ile meme kanseri taraması yapan ilk 30 merkezin içinde birinci olduklarını söyledi. Uz. Dr. Berna Öztürk; "Sağlık Bakanlığımız tarafından Ekim ayında ilk 10 gün içinde en fazla mamografi çekimi yapan 30 merkezin içinde ilimizden Pamukkale KETEM 1., Merkezefendi KETEM 8. ve Mobil Kanser Tarama Tırımız da 11. sırada yer aldı. 2018 yılından bu yana yürüttüğümüz Pembe Şehir Projemiz ile bugüne kadar kanser taramalarında birçok başarı ve birincilik elde ettik. Bu yılda aynı hedefle çalışmalarımız devam ederken İlimizden 3 merkezin Türkiye geneli ilk 30'a girmesi bizleri yine gururlandırdı. Bu başarıda emeği olan tüm sağlık çalışanlarımıza emekleri için çok teşekkür ediyorum. Yine yıl bazında yürütülen kanser tarama programları ve "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" programlarında başarı gösteren, bugün belge verdiğimiz tüm ilçelerimizi kutluyorum. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin toplum sağlığının temelini oluşturduğunu bir kez daha vurgulayarak il ve ilçelerimizde özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "TÜRKİYE'DE UYUYANLARI UYANDIRMAYA BİR ŞULE YETMİŞTİR"

ÜMİT MİLLİ FUTBOL TAKIMI, UKRAYNA MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

İŞİTME ENGELLİLER A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, DEAFLYMPİCS’TE İRAN İLE KARŞILAŞACAK

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

DOMENİCO TEDESCO: "OYNAMAK İSTEDİĞİMİZ OYUN TARZINDA GÜCE ÇOK İHTİYAÇ VAR"

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BULGARİSTAN'I KONUK EDECEK

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, 10. KEZ BURSA'DA

TİM JABOL FOLCARELLİ, TRABZONSPOR'UN EN İSTİKRARLI OYUNCUSU OLDU

ÇAKMUR: BAŞARILARIMIZI TAKIM RUHU İLE ELDE EDİYORUZ

ACUN ILICALI'DAN, HULL CİTY TARAFTARI OWEN GRİFFİTHS'E JEST

İŞİTME ENGELLİ SPORCULAR OLİMPİYAT YOLUNDA

BEŞİKTAŞ GÜNÜN İLK ÇALIŞMASINI SALONDA YAPTI

TORUN: "BAHİS OYNAMAK İLE ŞİKE AYRIMI YAPILMALI"

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA 4. ELEME TURUNUN PROGRAMI AÇIKLANDI

DOĞAN: "HER YIL 125 BİN ÇOCUK GIDA ZEHİRLENMESİNDEN ÖLÜYOR"

DİYABET ORANINDA TÜRKİYE'DE İLK SIRADAKİ ŞEHİR BELLİ OLDU

ORGAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

GIDA ZEHİRLENMESİ ALARMI: "3 CAN ALAN ZEHİRLENMENİN NEDENİ HİJYEN"

PROF. DR. BALDANE: "HER İKİ DİYABET HASTASINDAN BİRİ HASTALIĞININ FARKINDA DEĞİL"

DİYABET ALARMI, UZMANDAN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

KELEBEK HASTALIĞI (LUPUS) KADINLARDA 9 KAT FAZLA GÖRÜLÜYOR

UZMANINDAN UYARI: "2045 YILINDA DİYABETLİ BİREY SAYISI TÜRKİYE'DE 13,4 MİLYON OLACAK"

DİYABET SESSİZCE İLERLİYOR: UZMANLARDAN ERKEN TANI ÇAĞRISI

DÜNYA GENELİNDE HER 10 YETİŞKİNDEN 1’İ DİYABET HASTASI

GİZLİ ŞEKERLERİ TANIMAK DİYABETTEN KORUYOR

DİYABETE KARŞI FARKINDALIK OLUŞTURUDU

ANTİMİKROBİYAL FARKINDALIK HAFTASI ETKİNLİĞİ

RAHATSIZLANAN İKİ HASTA HELİKOPTER AMBULANSLA ÇANAKKALE'YE SEVK EDİLDİ

DİYABET FARKINDALIĞI İÇİN EĞİTİM

KAN BAĞIŞ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Yükleniyor

  • Cuma 10.5 ° / 1.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 9.3 ° / 1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8 ° / 1.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7