HAVUZDA ENFEKSİYON KAPTI, DUYMA KABİLİYETİNİ KAYBETTİ

Ankara’da yaşayan Necmettin Boran, tatilde girdiği havuzdan kaptığı enfeksiyon nedeniyle duyma kabiliyetini kaybetti. Boran, geçirdiği ameliyatla kaybettiği duyma kabiliyetini yeniden kazandı.

Tarih: 15.10.2025 20:26 Güncelleme: 15.10.2025 20:26
HAVUZDA ENFEKSİYON KAPTI, DUYMA KABİLİYETİNİ KAYBETTİ
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

2024 yılında ailesiyle beraber tatile giden Necmettin Boran (67), girdiği havuzdan enfeksiyon kaparak duyma (işitme) kabiliyetini tamamen kaybetti. Boran, kulak ağrıları için enfeksiyon tedavisi görmeye başladı. Yaşadığı problem sonrasında Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğine başvuran Boran, geçirdiği ameliyatla kaybettiği duyma kabiliyetini yeniden kazandı.
Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Akduman, hastanın enfeksiyon şikayetiyle geldiğini belirterek, "Hastamız Necmettin Boran kliniğimize başvurduğunda dış kulak yolda akıntısı, enfeksiyonu vardı. Enfeksiyon tedaviye dirençli olduğu için yaptığımız tetkikler neticesinde cerrahiye karar verdik. Hem cerrahi hem medikal tedavilerle belli bir süre kliniğimizde takip ettik hastamızı, daha sonra enfeksiyon biraz daha ilerleyerek diğer kulağa geçti. 6 ay sonra diğer kulağını da ameliyat etmek zorunda kaldık. Kafa tabanına kadar giden bir enfeksiyonu oldu. Süreç içerisinde yüz felci gelişti. Yaptığımız ameliyat ve uyguladığımız tedavi ile çok şükür sağlığına kavuştu" şeklinde konuştu.
Uyguladıkları tedavi sonrasında hastanın sağlığına yeniden kavuştuğunu anlatan Akduman, "Hastamız sağlığına kavuştuktan sonra normal dış kulakta kullandığımız işitme cihazları kullanmamız mümkün olmadığı için kemiğe implant işitme cihazı kullanmak zorunda kaldık. Hastamıza yaklaşık bir ay önce kemiğe implant işitme cihazımızı iç kısmını implant ettik, bugün de açılışını yaptık. Hastamızda kontrolünü sağladık. Çok şükür hastamız eski sağlığına kavuşup, duyma kabiliyetinin tamamına yakınını geri kazandı" ifadelerini kullandı.

"Babam işitme kabiliyetini tamamen kaybetti"
Hasta Necmettin Boran'ın oğlu Sinan Boran, babasının tatilden sonra başında ağrı şikayetleri olduğunu belirterek, "5 günlük tatilin sonunda tekrar evlerine geldiklerinde ben en yakın ilçedeki hastaneye götürdüm. Kulak burun boğazdan tedavi aldı. MR ve tomografi çekimleri sonucunda doktorumuz, sağ ve sol kulakta enfeksiyon oluştuğunu, iltihap oluştuğunu, bu iltihabın enfeksiyona çevrildiğini, derhal ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ameliyat olmadığı taktirde bu iltihap ve enfeksiyonun beyin felcine yol açacağını bize söyledi ve tedavisini almaya başladı. Bu birkaç hafta içerisinde enfeksiyon iyice ilerledi, kulağında ağrı ve duyu kaybı olmaya başladı. Sonunda babam işitmesini tamamen kaybetti" dedi.

"Hiçbir şekilde duymayan babam şu an çok iyi duyuyor"
Yaptıkları araştırmalar sonucunda Ankara Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldiklerini dile getiren Boran, "Tedavimizi burada almaya başladık. Prof. Dr. Davut Akduman hocamızla görüştük ve onunla çalışmaya başladık. Bu süreçte Davut hoca ve ekibi Allah bin kere razı olsun bize çok yardımcı oldu. Babam işitmeyi tamamen kaybetmişti. Yapılan tedaviler ve ameliyat sonucu kulak arkasına takılan dış implantla takılan cihazla birlikte çok şükür babam sağlığına kavuştu. Hiçbir şekilde duymayan babam şu an çok iyi duyuyor. Prof. Dr. Davut Akduman ve ekibine çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E: "KENDİSİNE TAVSİYEM, BİZ AZ SÖYLEDİK, O ÇOK ANLASIN"

BAKAN GÖKTAŞ: "GENÇLERİMİZİN İSTİHDAM EDİLMESİ HALİNDE İŞVEREN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİ 5 YIL SÜREYLE DEVLETİMİZ TARAFINDAN KARŞILANACAK"

PAPA 14. LEO'NUN TÜRKİYE ZİYARETİ PROGRAMI NETLEŞTİ

BAKAN TUNÇ: "2002 YILINDA BİN 231 OLAN NOTERLİK SAYISINI 2 BİN 385'E YÜKSELTTİK"

SOSYAL MEDYADA 'MÜKEMMEL HAYAT' GÖSTERİMİNE MARUZ KALANLARDA DEPRESYON ORTAYA ÇIKIYOR

EMNİYET PERSONELİ, ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

BASİT GİBİ GÖRÜNEN SEMPTOMLAR, KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR

GASTROENTEROLOJİ UZMANI UYARDI: "ÇÖLYAK HASTALIĞI HER YAŞTA ORTAYA ÇIKABİLİR"

KIŞIN SAFRA KESESİ SORUNLARI İLE İLGİLİ UYARI: "GEÇMEYEN KARIN AĞRISINA DİKKAT"

SÜREKLİ BİLDİRİM ALMAK KAYGI OLUŞTURUYOR

ORGAN BAĞIŞI HAFTASI'NA ANLAMLI DESTEK: "SANA AŞIK OLMADAN DA KALBİMİ VEREBİLİRİM"

TURUNCU RENKLE LÖSEMİYE FARKINDALIK

GALATASARAY, AVRUPA’DA 10 MAÇ SONRA KAZANDI

VİCTOR OSİMHEN, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GOL KRALLIĞINA YÜKSELDİ

OKAN BURUK: "ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK"

TRENDYOL SÜPER LİG’DE 12. HAFTA HEYECANI

SÜPER LİG'DE 12. HAFTANIN HAKEMLERİ AÇIKLANDI

BEŞİKTAŞ 3 FUTBOLCUSUNDAN EKSİK ÇALIŞTI

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU'NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÖZEL TEŞEKKÜR

DÜNYA ŞAMPİYONU TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI, TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

FENERBAHÇE -KAYSERİSPOR MAÇINI OZAN ERGÜN YÖNETECEK

KOCAELİSPOR TARAFTARINA 'MİLLİ MAÇ' ÖDÜLÜ

NİĞDE’DE KAÇAK TÜTÜN VE SİLAH OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI

NİĞDE’DE ULAŞIM ZAMMI YENİ YILA ERTELENDİ

NİĞDE'DE BİNLERCE ÖĞRENCİ İÇİN SON DERS ZİLİ ÇALIYOR

SPOR ENGEL TANIMADI: ALTUNHİSAR’DA RENKLİ BULUŞMA

VALİ ÇELİK’TEN LİDER ÇOCUKLARA ANLAMLI MESAJ: “OKUMAK, DÜŞÜNMEK VE ÜRETMEK GELECEĞİN ANAHTARIDIR”

NİĞDE’DE ORGAN BAĞIŞINA DUYARLILIK ÇAĞRISI

YEŞİL VATAN’A NEFES OL: NİĞDE’DE 11 KASIM’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞUYOR 

DİYANET GENÇLİK’TEN ÜNİVERSİTELİLERE MANEVİ DOKUNUŞ

Yükleniyor

  • Cuma 19 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.6 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Pazar 18.4 ° / 4.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4