Niğde’de ekonomik canlılığa katkı sağlayacak önemli bir yatırım hayata geçiyor. Bor Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayacak olan Kuzey Tohumculuk A.Ş., ilk etapta 50 kişilik bir istihdamla faaliyetlerine başlayacak, bir yıl içerisinde bu rakamı 130’a çıkaracak.
Kuzey Tohumculuk bünyesinde ayrıca Agro TV gibi önemli bir marka da bulunuyor. Şirket temsilcisi Ercan Tatlı, İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül’ü ziyaret ederek, yeni yatırım hakkında bilgi verdi. Üretim tesisinde közlenmiş biber, közlenmiş patlıcan, çeşitli soslar, peynir dolgulu jalapeno biber, turşu ve konservelerin yanı sıra yıllık 14 bin ton domates işlenerek kurutulmuş domates üretimi yapılacak.
Niğde’ye yapılan bu yatırımın, bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlayacağı belirtilirken, yatırımın ilimizi tercih etmesinde emeği geçen herkese teşekkür edildi. İŞKUR’un destekleriyle bölgedeki iş gücü piyasasının güçlenmesi hedefleniyor.