ALMANYA’DA YÜRÜMEKTE ZORLANIRKEN, TÜRKİYE’DE YENİDEN BİSİKLETE BİNDİ

Almanya’da yaşayan 56 yaşındaki Ayşegül Pınar’ın 3 yıl evvel geçirdiği bir kaza sonucu eklemlerinde sıvı birikimi meydana geldi.

Tarih: 03.09.2025 18:04 Güncelleme: 03.09.2025 18:04
ALMANYA’DA YÜRÜMEKTE ZORLANIRKEN, TÜRKİYE’DE YENİDEN BİSİKLETE BİNDİ
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bu durum zamanla hareket etmesini zorlaştırarak, hayat konforunu olumsuz yönde etkilemeye başladı. Uzun süre Almanya’da tedavi gören Ayşegül Pınar, gelinen noktada kendisine diz protezi ameliyatı önerilince soluğu Türkiye’de aldı. Medicana Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur’a başvuran gördüğü tedaviyle Ayşegül Pınar, bisikletini yeniden sürebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Almanya’da yaşayan 56 yaşındaki Ayşegül Pınar, 3 yıl kadar önce merdivenlerden düştü ve vücudunun önemli noktalarında kırıklar oluştu. Bu olay sonucunda hasar alan bölgelerde zamanla sıvı birikimi meydana geldi.

Almanya’daki doktorların kendisine uzun süre rehabilitasyon uyguladığını, bu süreçte ağrılarının geçmediğini ve sürekli kortizon kullandığını söyleyen Ayşegül Pınar, son olarak kendisine diz protezi ameliyatı önerildiğini açıkladı. Ameliyat önerisinin ardından Türkiye’deki ağabeyi ile iletişime geçtiğini aktaran Ayşegül Pınar, ağabeyinin tavsiyesi üzerine ülkesine tedavi olma kararı aldı. Türkiye’de Medicana International İzmir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur’a başvuran Ayşegül Pınar, tedavinin en başından itibaren vücudunda rahatlamalar olduğunu ve artık ameliyata gerek kalmadan hareket edebildiğini söyledi. Sosyal yaşantısının hareketlendiğini aktaran Ayşegül Pınar, "Yeniden bisiklet sürebiliyorum, merdiven çıkabiliyorum, eşimle yürüyüş yapabiliyorum" diyerek mutluluğunu paylaştı.

Düz yolda bile yürüyemiyordum

Merdivenden düşmesi sonrasında Almanya’ya 1.5 yıl kadar tedavi gördüğünü belirten Ayşegül Pınar, "Çok kez kortizon yapıldı. Hiçbir faydasını göremedim. Ayağım çok şişti. Yürüyüş yapamıyordum. Adım atmak istediğimde olduğum yerde kalıyordum. Düz yolda bile yürüyemiyordum. Bisiklete binmek, spor yapmak, hepsi hayal oldu. 8-9 kilo aldım. Evden çıkamıyordum, sürekli uzanmak zorunda kalıyordum. Ağrılarım bir türlü dinmedi. Son çare ameliyat önerdiler. Diz kapağı değişimi Protez takılacaktı. Ağabeyime söyledim. O da beni Türkiye’ye çağırdı. Geçen sene İzmir Medicana’da tedaviye başladık. İlk olarak dizimde biriken sıvı alındı. Sonra iğne yaptılar. Onun üzerine bir 6 ay sonra yine geldim. Almanya’da direkt ameliyat, diz kapağı değişimi demişlerdi. Ama burada öyle olmadı. Kolajen tedavisi yapıldı. İğneden sonra 2-3 hafta içinde rahat yürümeye başladım. Hatta merdiven çıkmaya başladım. İlk başta bir şey anlamıyorsunuz ama 2-3 ay sonra rahatladığınızı görüyorsunuz" açıklamasını yaptı.

Hayata yeniden döndüm, ameliyattan kurtuldum

Ayşegül Pınar, "1 - 2yılda 8 kilo verdim ve bu son geldiğimde dizimden daha az sıvı alındı. Şu anda daha rahatım. Çok iyiyim. ‘Sağlığınızla bir sayı verin’ derseniz 10 üzerinden 9 diyebilirim. Hayata yeniden döndüm, ameliyattan kurtuldum. Almanya’da bu durumda olan insanların yüzde 70’ine ameliyat öneriliyor ve protez takılıyor. Mesela iğne yapıyorlar, ama sıvı çekme ne bilmiyorlar. Ben ameliyat olan kişilerle aynı rehabilitasyon yerinde tedavi gördüm. Benimle aynı durumda olan insanlara hemen protez yapıyorlar" dedi. Ayşegül Pınar, "Hayat kalitem arttı. Yeniden yürüyebiliyorum, bisiklet sürebiliyorum, merdiven çıkabiliyorum, eşimle yürüyüş yapabiliyorum. Şimdi çok hafif de olsa koşmaya da çalışıyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Ağrı tedavisinde yeni yaklaşım: Nokta atışı enjeksiyonlar

Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, Ayşegül Pınar’a ağrı tedavileri arasından nokta atış enjeksiyon yöntemini uyguladıklarını söyleyerek, "Bu tedavi yönteminde ultrason veya skopi gibi görüntüleme teknikleri kullanılarak doğrudan ağrı ya da iltihap kaynağına ilaç uygulanmasını sağlanır. İlacın tam olarak ihtiyaç duyulan bölgeye yönlendirilmesiyle iyileşme sağlanır" ifadelerini kullandı.

Minimum doz, maksimum etki sağlıyor

Yöntemin yan etkileri azalttığını dile getiren Prof. Dr. Ömer Faruk Şendur, sözlerini şöyle tamamladı: "İlacın tüm vücuda yayılması yerine sadece hasarlı dokuya verilmesi, minimum dozla maksimum fayda sağlıyor. İşlem sırasında gerçek zamanlı görüntüleme sayesinde sinir, damar ve tendon gibi hassas yapılardan uzak duruluyor. Bu sayede sinir yaralanması, kanama ya da doku hasarı gibi komplikasyonların önüne geçiliyor. Hastalar genellikle işlem sırasında minimum rahatsızlık hissedebiliyor. Ancak birkaç gün içinde rahatlama sağlıyor."

Haber Kaynak : İHA
Yorum

Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor

Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi

Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek

Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim

NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Desteği

Sedat Çağlar’dan 9. Kitap: “Mübadelenin İki Tarafı”

Kızıltan’dan Sürücülere Plaka Uyarısı

İnan: Türkiye Güçlü Liderlikle Yoluna Devam Ediyor

Ulukışla’lı Emir Güngör Okul Sporlarında Büyük Başarı Elde Etti

Milli Kayakçı Ebru Tuncer’den Niğde’ye Çifte Gurur

Aladağlar’da Kaçak Avcılığa Ağır Ceza

Niğde Halk Eğitimi Merkezi Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Arenada

Niğde’de Kadınlara Ücretsiz Hukuki Destek Dönemi Başladı

Altunhisar’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Köksal Kılıç: NESOB Başkanlığı İçin Yola Çıktı

Başkan Özdemir’den Çat Kapı Ziyaret

Okul Sporları Güreş Heyecanı Sona Erdi

Deprem Haftası’nda AFAD Gönüllülük Eğitimi

Altunhisar’da Yeni Su Kuyusu Devrede

Niğde’de Acil Servis Kapasitesi Güçlendi

Bozköy İmam Hatip Ortaokulu’nda Kur’an-ı Kerim Sınıfı Açıldı

SGK Borçlarına Yeni Ödeme Kolaylığı

Niğde’de İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı Yapıldı

Niğde’de Dayanışma İçin Engelsiz İftar Sofrası Kuruldu

Dekan Öğrencilerle Buluştu

Niğde’de Bir Haftada 3 Bin 260 Sürücüye Ceza

Yeşilay’dan Vali Akmeşe’ye Anlamlı Ziyaret

Halk Eğitim’den Doğal Gazlı Kalorifer Ateşçiliği Kursu

Eğitimde Şiddete Karşı Sessiz Kalmayacağız

Hulus Özen, İstanbul’da Güllücelilerle İftar Sofrasında Buluştu

Yükleniyor

loading
  • Çarşamba 9 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14