Tarih: 27.06.2025 14:17

YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR NİĞDE'DE TÜRKÇE ÖĞRENİYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

A1, A2 ve B1 seviyelerinde devam eden kurslara katılan yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkçeyi hem sınıf ortamında hem de günlük hayatta kullanarak pekiştiriyor.

Kursiyerler, son olarak düzenlenen sertifika töreninde, Niğde Valisi Sayın Cahit Çelik ile bir araya geldi. Törene katılarak kursiyerlerle birebir sohbet eden Vali Çelik, onların Türkçe öğrenme serüvenlerine dair bilgi aldı, yaşadıkları deneyimleri ve geleceğe dair hedeflerini dinledi.

 

 

Vali Çelik'in ilgisi, kursiyerler için büyük moral ve motivasyon kaynağı olurken, katılımcılar da öğrendikleri Türkçeyi kullanma fırsatı bulmanın mutluluğunu yaşadı.

Niğde Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri ise, Türkçeyi öğrenen yabancı uyruklu bireylerin toplumsal yaşama daha aktif şekilde katılım göstermelerinin hedeflendiğini belirtti. "Dil bir köprüdür; biz bu köprüleri birlikte inşa ediyoruz" vurgusuyla yapılan açıklamada, benzer kursların artarak devam edeceği ifade edildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —