İnceleme gezisine Bor Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk ve kazı çalışmalarında görevli akademisyenler de katıldı.
Tarihi alanlardaki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çelik, bölgede yürütülen koruma ve tanıtım faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. İncelemelerin ardından heyet, Kemerhisar Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Program kapsamında Tyana Kadın Kooperatifine de ziyarette bulunan Vali Çelik, kadın girişimcilerle sohbet etti. Kadınların üretime ve yerel kalkınmaya sağladığı katkının önemine vurgu yapan Vali Çelik, "Kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması, hem aile bütçesine hem de bölgesel kalkınmaya büyük katkı sunuyor. Üreten tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum" dedi.
Vali Çelik, kooperatif üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek, kadın girişimciliğinin desteklenmesi yönünde kurumların iş birliği içinde olacağını ifade etti.
